Nieuws

Fair Play van U8 t.e.m. U21

Respect en fair play moet centraal staan op en naast de voetbalterreinen. Het fairplayklassement, dat deel uitmaakt van het #doedegijdatthuisook actieplan, wordt bij de start van het seizoen 2023-2024 ingevoerd voor alle jeugdcategorieën (U8 t.e.m. U21) zowel bij jongens als meisjes en voor alle niveaus (G/P/IP).

Na evaluatie van het proefproject dat bij de gewestelijke U15 gelopen heeft in de heenronde van het seizoen 2022-2023 is er beslist om de punten enkel te laten toekennen door de (gelegenheids)scheidsrechter, en niet meer door de (gelegenheids)scheidsrechter in combinatie met de tegenstander.

Alle ploegen die na de heenronde, en nadien ook terugronde, gemiddeld meer dan 80% scoren zullen een fairplaycertificaat ontvangen om op te hangen in de kantine van de club. Hierbij een handige instructievideo om als scheidsrechter de nodige gegevens te kunnen invullen: