Fysieke testen

De fysieke testen werden vanaf het seizoen 2016-2017 op FIFA niveau aangepast. Meer bepaald werd er gekozen voor tests die meer aansluiten aan de noden van respectievelijk scheidsrechters en assistenten op het speelveld. De normen zijn strenger geworden. Vanaf het seizoen 2017-2018 worden deze testen niet meer op de atletiekpiste afgenomen maar op het terrein.  

LOCATIES: 
Nationale : Sportcentrum KUL, Tervuursevest 101 te 3001 Heverlee (bloknr 2440) op 5 augustus 2017
Antwerpen : op zaterdag 26 augustus 2017 in Tongerlo. (bloknr 1943)

Herkansingen gebeuren op een trainingssessie georganiseerd in De Pinte op 3 oktober 2017 en Wommelgem op 7 november 2017. Betrokkenen kunnen in functie van fysieke paraatheid kiezen waar ze herkansen, verplaatsingskosten worden niet terugbetaald. Uitzonderlijk en met akkoord van beide betrokken Voorzitters kunnen de tests ook afgelegd worden in een andere provincie. Deze uitzonderlijke aanvraag dient tijdig te gebeuren. De verplaatsingskost blijft in dit geval beperkt tot deze van de provincie.

=> Hierbij een overzicht van de normen die elke categorie zal moeten afleggen:

=> Hierbij een visueel overzicht van de sprints en de interval

Via onderstaande link kan u de oude geluidsfragmenten terugvinden nog op basis van de toeren rond de piste. Vergeet dus die laps aangezien het vanaf heden om lengtes gaat. Wil u er zich toch op baseren dan bestaat 1 lap uiteraard uit 4 versnellingen.

Je kan deze toevoegen aan je mp3 speler of muziekspeler om ze te trainen. De fragmenten zijn genoemd volgens de categorie waarvoor ze bestemd zijn.

OPGELET! De categorie 4P/REF dient ten opzichte van vroeger een lap of 4 versnellingen minder te lopen. Bij ALLE categorieën is de rusttijd groter dan de oude geluidsfragmenten aangeven! 

https://transferxl.com/08610011X2g95  

(dit bestand is  slechts een tweetal weken actief, daarna zal de link inactief worden tot we het bestand opnieuw online zetten. Mocht de link vervallen zijn, neem dan met ons contact op.)

De theorie:
De leerstof omvat de Regels van het Voetbalspel, de Aanvullingen hierbij alsook de handleiding voor assistent-scheidsrechters (uitgave 2016-2017 voor alle drie). 

HERLEES DE VOLLEDIGE UITNODIGING VOOR DE FYSIEKE TESTEN EN HET PROGRAMMA