Officiëlen

Onze huidige officielen

Na de hervormingen van de arbitrage binnen Voetbal Vlaanderen en het afschaffen van de provincies werd Vlaanderen hertekend. Vlaanderen is vanaf nu ingedeeld in vier regio’s, die op hun beurt onderverdeeld zijn in verschillende zones. Soleo vormt samen met Herentals en Mechelen één zone. Dit om de regionale cursussen beter te organiseren. 

De vroege verantwoordelijke opleider per kring, is ook nu wat bijgeschroefd, men spreekt vanaf nu over een zone verantwoordelijke. Voor het seizoen 2022-2023 is dat Jean Bringmans (rechts op de foto), die bijgestaan zal worden door Steven Bologne (links op de foto). Vanaf het seizoen 2023-2024 neemt Steven het roer volledig over. 

Maar hiernaast zijn er nog verschillende andere officiële aangesloten bij onze vriendenkring. Denk maar aan onze ere-secretaris Marcel Van Elshocht, of Robert Devos. Ook Raymond Coppin en Kurt Ghielens zijn lid bij Soleo, ook bij hen kan u steeds terecht met eventuele problemen.  

Kurt Ghielens (lid van het Bureau Arbitrage Antwerpen)

Kurt Ghielens legde op 11 oktober 1984 zijn examen af als scheidsrechter bij de K.B.V.B Hij is vervolgens jarenlang actief geweest als scheidsrechter in eerste provinciale en trad in 2011 toe tot het PSC als opleider.

Liefst 12 seizoenen was Kurt actief in het bestuur van onze Kon. Soleo. Van 1987 tot 1999. Binnen het bestuur was hij vooral bezig met publiciteit, was hij voetbal afgevaardigde en onze afgevaardigde van S.V.P.A.

Bij de start van het seizoen 2015-2016 trad hij toe tot het vernieuwde Bureau Arbitrage Antwerpen voorheen gekend als PSC. 

Onze ex-officielen

Frans Nieuwejaers

Frans Nieuwejaers diende aan het einde van het seizoen 2018-2019, omwille van de leeftijdsgrens, een einde te maken aan zijn carrière binnen de KBVB. Frans was een gevestigde waarde binnen de provincie Antwerpen. Als geboren en getogen Lierenaar is hij ook binnen onze vriendenkring een echte rots in de branding.

Hij heeft als opleider van dichtbij kunnen samenwerken met onze laatste 4 voorzitters. Frans was vele jaren actief als voorzitter van S.V.P.A. en was tevens verantwoordelijke uitgever van VACLA-REF, waar hij gekend was voor zijn eerlijke maar scherpe pen.

Voor hij opleider was, was hij jaren bestuurslid van Kon. Soleo. Hier was hij een van de drijvende krachten achter de festiviteiten van het 50-jaar bestaan.

Frans vervulde lange tijd de taak van verantwoordelijke opleider van onze vriendenkring en gaf die functie over aan Raymond Coppin. 

Paul Vekemans

Vekemans PaulPaul Vekemans was sinds 1990 verantwoordelijk commissielid van onze vriendenkring na een scheidsrechterscarrière die hem tot in 2e nationale bracht. Een blessure noodzaakte hem echter te stoppen. Jarenlang stond hij paraat om al onze leden met raad en daad bij te staan. Zijn onvoorwaardelijke inzet en bekommering voor de arbitrage was uniek, het voormiddagkader stond mee onder zijn deskundige leiding en het is niet verwonderlijk dat hieruit veel talent doorstroomde naar de namiddag.

Na een schitterende carrière als directielid besloot Paul om zijn functies aan het einde van het voetbalseizoen 2014-2015 neer te leggen. We zijn er echter van overtuigd Paul nog regelmatig te mogen verwelkomen op een van onze activiteiten waar we hem met open armen zullen ontvangen. 


Marcel Verhaert

marcelIeder van ons zal wel danig geschrokken zijn toen bekend werd dat Marcel Verhaert zijn ontslag als opleider indiende. Wij als kring kunnen dit alleen maar betreuren en hopen dat Marcel en Arlette nog dikwijls in ons midden zullen vertoeven tijdens onze verschillende activiteiten en we dus nog stiekem kunnen rekenen op zijn expertise.

Als kring kunnen we niet dankbaar genoeg zijn om het vele werk dat Marcel en Arlette voor onze kring met plezier deden in de afgelopen jaren. Zowel als scheidsrechter, als bestuurslid én als opleider zag Marcel meestal naar het gehele plaatje, punten en
komma’s waren aan hem niet besteed.

Meteen naar de kern van de zaak maar steeds genuanceerd aangebracht zodat niemand zich verongelijkt diende te voelen.

Wat hij deed zij het de voetbal, het ledenblad, de SVPA … steeds bleef hij zichzelf, bescheiden, liefst in de schaduw … meewerkende aan de uitbouw van onze Kon. SOLEO en de arbitrage.