Nieuws

Scheidsrechterskaarten vanaf dit seizoen digitaal

Vanaf het nieuwe seizoen 2023-2024 beschikken alle houders van een scheidsrechters of uitnodigingskaart van de KBVB over een digitale kaart. Deze kaart kun je via de communicatie die je daarvoor zal ontvangen toevoegen aan de wallet van je smartphone, Apple Pay of Google Wallet.

Via het bericht dat eenieder zal ontvangen zal je de kaart ook rechtstreeks kunnen toevoegen op je smartphone door op het voorziene icoon te klikken die overeenstemt met jouw type smartphone. 

Hoe gebruik je deze nieuwe kaart?

Op de wedstrijd kan je de kaart gewoon tonen op je smartphone. De clubs worden, net zoals alle houders hiervan, op de hoogte gebracht van het nieuwe systeem om elke verwarring te vermijden. Voor de clubs waar je vooraf een ticket moet aanvragen, kun je een screenshot van de kaart toevoegen aan je aanvraag. Deze clubs zullen ook de lijst kunnen raadplegen met de houders van zo’n specifieke kaart.

Wat doe je met je oude kaart?

De papieren versie van je huidige uitnodigingskaart blijft geldig tot 15 september 2023. Eenieder die geen smartphone bezit om de nieuwe digitale kaart van dit seizoen toe te voegen, kan nog een papieren kaart ontvangen. Hiervoor dien je de stappen te volgen die in de mail zijn opgenomen.