Nieuws

Onze 9 Soleovrienden zijn terug uit Oslo

Onze groep Belgen is terug vanuit Oslo. Dat betekent het einde van Norway Cup 2023! Bedankt tornooidirectie en vooral REFEX dat we er deze keer weeral mochten bij zijn.

De Belgische delegatie bestond dit jaar uit, jawel, 13 personen (en 12 valiezen). Dirk, Derre, Mathi en Jakub waren er vorig jaar al bij. Dit quartet (die ook de testwedstrijd voor het tornooi mocht leiden) werd aangevuld door Luc (Waalse collega en goede vriend van Dirk); Dries, Kobe en Noé (trio van de kring van Turnhout); Yves (collega van de KAVVV) en onze eigen Soleovrienden Cliff, Ben, Jelle en Mohcine. Voor sommigen een stap in het onbekende. Een deel ging als eerste keer mee op buitenlandse trip. Sterker nog: sommigen hebben nog niet gevlogen. De trip begon als 13 personen in de Lounge van Brussels Airport en eindigde met dikke knuffels bij aankomst. En of het een fantastische trip was… En of het weeral eens de beste vriendschappen heeft opgeleverd? Het beste bewijs is dat iedereen er voor elkaar staat als één van de koffers er niet bij is. Logistiek dikke miserie, maar toch heeft iedereen z’n wedstrijden kunnen doen. En hoe… Zij die erbij waren, kunnen het beamen. Tornooien met REFEX zorgen voor schitterende herinneringen. Niemand zal deze kunnen afnemen. Maar Norway Cup blijft toch iets speciaal. Of krijg je elke week de kans om een wedstrijd te doen voor 2 500 mensen, zoals Noé?

De trip begon met drie leuke dagen samen in Oslo. Daarna checkten we ons in de Dommer Skole in en mocht het tornooi beginnen. Soms zware weersomstandigheden, bleinen, natte kleren zorgen ervoor dat het niet gemakkelijk was. Maar onze gasten hebben het fantastisch gedaan. Ploegen uit Palestina, Pakistan, USA, Duitsland, Italië, Spanje, Denemarken, .. mochten aanschouwen dat Belgische arbitrage op de Norway Cup van goede kwaliteit was. En dat mochten wij als ploeg ook ervaren. Enkele van onze leden mochten een halve finale doen en niet minder dan vijf van onze leden waren in de running voor een finale. Uiteindelijk mogen we met fierheid zeggen dat Dirk, Mohcine, Noé een troostingfinale mochten leiden. Daar zijn waren we al bijzonder trots op. Maar het beste nieuws moest nog komen. Tijdens het tornooi word je gecoacht door een 40 tal observers van verschillende landen en met verschillende achtergronden (oa ook mensen die voor UEFA en FIFA actief zijn). Met ongelooflijke trots kunnen we bekend maken dat maar liefst vier Belgen het geschopt hebben tot de finale op dé Norway Cup, een tornooi met maar liefst 2121 ploegen, 23911 spelers en 5055 wedstrijden, 40 coaches en 360 scheidsrechters, het grootste jeugdtornooi ter wereld.

Jelle was OFF4 in de G16/17-7 finale, Dries leidde als scheids de G14 finale, Derre assisteerde in de B17 finale (met maar liefst 5 500 toeschouwers). Dé absolute kers op de taart van dit tornooi moest dan nog komen. Niemand minder dan onze Mathi heeft de eer te mogen vertellen dat hij de tweede Belg (na Jakub in 2018) is die dé grote finale van dit fantastisch tornooi als scheids mocht leiden. Wat een apotheose van deze ongelooflijke trip. Woorden schieten tekort, want trots zijn is een understatement.

Bedankt allemaal dat jullie erbij waren, boys. Wat een fantastische ploeg hadden we dit jaar wel niet mee? Wat een leuke momenten hebben we samen eigenlijk niet mogen beleven?

Wil je volgend jaar mee naar de Norway Cup? Wil je misschien mee naar een ander tornooi? Spreek één van die gasten of ons aan en je belandt wel bij de juiste persoon. Ga met ons mee naar de Norway Cup – world’s largest youth soccer tournament en schrijf met ons de mooiste herinneringen in je leven.

Tot volgend jaar Oslo. Takk for kampen! 

Op onze facebookpagina kan je nog meer foto’s terugvinden.