Nieuws

Dirk Gilon … een F E N O M E E N

Briljant, buitengewoon,fantastisch, geniaal, geweldig, groots, lumineus, miraculeus, opzienbarend, puik, verbazend, verbazingwekkend, verbijsterend, verwonderend, verwonderingwekkend, verwonderlijk, weergaloos, wonderbaar, wonderbaarlijk en wonderlijk … het zijn allemaal synoniemen voor het woord F E N O M E N A A L

Een fenomeen. We kunnen het niet anders omschrijven. Zijn naam zal niet snel in het woordenboek verschijnen, maar in de analen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond schrijft hij al langer dan vandaag geschiedenis en zal hij voor eeuwig de geschiedenisboeken in gaan.

Over wie anders kunnen we het hebben dan onze trots in de Jupiler Pro League … Dirk Gilon.

Vorig weekend een mijlpaal bereikt met zijn 400ste cap. Geen enkele die het hem al ooit voor deed. Op Jan Breydel stond Dirk, samen met zijn collega aan de overzijde Jeroen Walschap, zijn scheidsrechter Wim Smet bij waarmee hij al het vaakst aan de slag was in 1e nationale. Ze hadden er de leiding over de wedstrijd Cercle Brugge – STVV. 

Sinds 2005 actief op het hoogste niveau in ons land, we kunnen niet onder woorden brengen hoe fier en trots we zijn op Dirk. Jarenlang aan de top van het Belgisch voetbal vergt heel veel opofferingen en vereist een uitstekende fysieke paraatheid. Hop naar de volgende mijlpaal, namens gans dé Soleo een hele dikke proficiat.

lees ook:
29.12.2020   |   Dirk Gilon vanavond voor de 350ste keer actief in eerste klasse
08.03.2021   |   Dirk Gilon vanavond voor de 100ste keer samen met Wim Smet