Dirk Gilon vanavond de 100ste keer samen met Wim Smet

Vlak voor nieuwjaar vlagde Dirk Gilon zijn 350e wedstrijd op het hoogste niveau van ons land. Intussen staat met de wedstrijd van deze avond de teller al op 359. In de Ghelamco Arena assisteert Dirk vanavond Wim Smet en dat is de 100ste wedstrijd op het hoogste niveau die ze samen leiden. De eerstvolgende waarmee hij het meeste wedstrijden samen afwerkte is niemand minder dan de inmiddels gestopte en tevens Soleoboegbeeld Johan Verbist. Met hem was hij net de helft, 50 keer dus, actief in de Jupiler Pro League.

Zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau was met ref Paul Wuyts op 16 januari 2005. Pas in zijn negende seizoen, 2012-2013 om precies te zijn, was het dat Dirk voor de eerste keer op dat niveau als assistent van Wim Smet mocht fungeren. Wedstrijd 117 van Dirk in eerste klasse, ging destijds tussen Club Brugge en Waasland Beveren.

Het aantal wedstrijden bleef in de eerste seizoen nog beperkt maar vanaf ’15-’16 nam het alleen maar toe. Dirk groeide uit tot favoriete AR van Wim en dus is het niet verwonderlijk dat ze dus meer en meer samen werden aangeduid waar het kon. Met vanavond al hun 100ste optreden samen is er een mooie mijlpaal bereikt.

Onze Soleotrots in eerste maakt ons alleen maar trotser en trotser. Al 17 seizoenen lang actief op het hoogste niveau, prachtig. Wat een ongelooflijke cijfers. En zoals Dirk liet blijken op onze laatste ledenvergadering, lijkt hij gelukkig het vlaggetje nog niet meteen te willen opbergen zodat we alleen maar kunnen dromen van nog duizelingwekkendere cijfers.

We zetten de 100 gezamelijke wedstrijden met Wim, notabene ook een topper van onze provincie, op een rijtje: