Dirk Gilon voor de 350ste keer actief in eerste klasse!

Vanavond staat in de Jupiler Pro League het duel tussen AS Eupen en Zulte Waregem op het programma. Een duel als een ander horen we u denken. Voor een lid uit het arbitrageteam ligt dat vanavond wel net iets anders. Onze Soleotrots Dirk Gilon (49) hanteert in eerste klasse immers voor de 350ste keer de vlag! 350, een indrukwekkend cijfer en daarmee voert hij helemaal alleen de ranking aan bij de assistenten. Iets om enorm trots op te zijn. Dirk assisteert samen met Nick Senecaut scheidsrechter Wim Smet. Leuk detail; onze Ruben Wyns zit als AVAR1 in het busje.  

Zijn carrière startte Dirk in oktober 1989. Als ref stootte hij door tot in 3e klasse waarna hij de omschakeling maakte naar de lijn en verder opklom. Zijn debuut op het hoogste niveau als assistent-scheidsrechter maakte Dirk in 2005, en daar vertoeft hij nog steeds tot op de dag van vandaag. Van 2007 tot en met 2015 was hij tevens drager van een FIFA badge, wat hem uiteindelijk 40 Internationale opdrachten opleverde.  

Al 15 jaar actief op het hoogste niveau, il faut le faire! Tijdens onze ledenvergadering van november hebben we ook gezien welke opofferingen Dirk de dag van vandaag nog steeds moet leveren. Dat hij vanavond zijn 350ste wedstrijd mag leiden op het hoogste niveau is alvast een fantastische mijlpaal en buitengewoon indrukwekkend.

In al die jaren is hij uitgegroeid tot een fantastische AR1, slechts sporadisch – en die wedstrijden zijn misschien net op twee handen te tellen – schoof hij door naar de post van AR2. Zijn 350 caps zijn verdeeld onder 296 competitiewedstrijden, 33 wedstrijden in Playoff 1, 20 in Playoff 2 en tot slot nog eentje in Playoff 3. Naast deze wedstrijden trad hij ook op ondermeer in 1B en uiteraard in de Beker van België waardoor zijn aantal wedstrijden in werkelijkheid vele hoger ligt.

Koninklijke Soleo is enorm fier en trots dat Dirk nog steeds ons boegbeeld is op het hoogste niveau. Intussen hebben enkele andere Soleoleden hun intrede gemaakt in 1A, maar om dergelijke cijfers te kunnen evenaren zullen ze er toch nog een pak jaren moeten tegenaangooien. In naam van het bestuur en alle leden wensen wij Dirk van harte proficiat met deze mooie mijlaal, hop naar de 400.