Open aanduidingen vanaf laatste weekend januari!

Het stond al maanden in de steigers, maar in het laatste weekend van januari 2020 zal er gestart worden met het systeem van “open aanduidingen”. Dat maakte voorzitter Jan Govaerts op de Nieuwjaarsreceptie van onze provincie bekend. IT heeft in Brussel zijn definitieve go gegeven. Tenzij er in laatste instantie nog problemen zijn opgedoken, komt de permanentie op vrijdag te vervallen en kunnen refs vanaf nu zelf nog een beschikbare wedstrijd aanvragen via e-kickoff. De officiële aanduidingen blijven uiteraard voorrang hebben. 

Het systeem van open aanduidingen bevat evenwel enkele restricties. Zo kunnen refs zichzelf niet opgeven voor een wedstrijd van een club waar hij zelf aangesloten is of waar hij door geweigerd werd. De maximale afstand bedraagt ook 5 blokken.

Is de wedstrijd te dicht op een vorige of volgende aanduiding (minimum van 3u dient er tussen de aftrap van beide wedstrijden te zitten) dan zal ook deze niet beschikbaar zijn. Tenzij deze wedstrijd zich op dezelfde club zou plaatsvinden.

Scheidsrechters die verlof hebben zijn uiteraard ook niet aanduidbaar. Deze verlof kan ingegeven zijn door de ref zelf, door het secretariaat of ten gevolge van een schorsing, ziekte of kwetsuur.

De communicatie omtrent dit alles verschijnt spoedig op e-kickoff.

De lijst met open aanduidingen bevat enkel de wedstrijden voor de categorie waarvoor hij geschikt is en volgens de aanduidingsregels. De lijst bevat maximaal 20 wedstrijden, mochten er meer wedstrijden open staan worden deze eerst getoond met het laagste aantal blokken.

Uit deze lijst kan de scheidsrechter een wedstrijd kiezen en deze aanvragen. Daarna krijgt deze de melding dat de wedstrijd is toegekend, dat deze eventueel al is aangeduid of dat deze niet meer toegelaten is.

UPDATE (21.01.2020 om 14:14) Volgende berichtgeving verscheen intussen op jeugdscheidsrechters hun e-kickoff:

Beste scheidsrechter,

Wanneer u in laatste instantie alsnog een bijkomende wedstrijd kan leiden of uw aanduiding is wegens forfait of andere reden weggevallen, heeft u vanaf heden de mogelijkheid – op basis van uw beschikbaarheden en categorie – uzelf een wedstrijd toe te wijzen.

Deze module zal telkens beschikbaar zijn van vrijdag t.e.m. zondag voor alle scheidsrechters met categorie J1/J2/J3/J4 en J5.

Wat dient u te doen?

1 Inloggen via e-kickoff
2 rubriek ‘ADMINISTRATIE’
3 tabblad ‘Vrije wedstrijden’
4 ‘aanvragen’ klikken om u deze wedstrijd toe te wijzen en bevestigen