16e Jeugdtornooi trok heel wat volk naar Bevel

Het 16e jeugdtornooi van Kon. Soleo werd afgelopen weekend gehouden op de terreinen van KFC Bevel. In totaal schreven er zich 29 ploegen in, verdeeld over de diverse jeugdreeksen van U8 tot U15. Het weer zat mee en lokte liefst 394 betalende toeschouwers naar de deelgemeente van Nijlen.

Met het hoge aantal ploegen op zaterdag was er zelfs een vrachtwagen nodig om de sporttassen in op te bergen. Organisatorisch stak het tornooi weer stevig in elkaar.

Aan de toog werd flink geconsumeerd, en ook de hamburgers en de broodjes vlogen de deur uit. Onze penningmeester zal ongetwijfeld kunnen terugblikken op een geslaagde activiteit.

Sportief kwamen zaterdag de kleinsten in actie. Met de U8 beet het tornooi de spits af. Daar won KFC Bevel het tornooi en sleepte KFCM Hallaar de penaltybeker in de wacht. KFC Nijlen won het U9 tornooi en KVK Hooikt trapte in die reeks de meeste penalty’s binnen. In de namiddag was het de beurt aan de preminiemen (U11) en daar kroonde FC Berlaar Heikant zich tot de beste ploeg, KFC Nijlen haalde het in de penaltybeker.

Zondagmorgend kwamen de U13 op het terrein, KFC Nijlen stak daar met kop en schouders boven zijn tegenstrevers uit. Niet onlogisch behaalden ze de eerste plaats, en ook via strafschoppen bleken de blauw-witten de betere van hun concurrenten. In de namiddag kwamen de knapen (U15) op het terrein, onder leiding van arbitrale trio’s deze keer, werd onder een blakende zon gestreden voor elke meter grond. KSK Heist won de penaltybeker, KFC Bevel trok aan het langste eind en mocht het tornooi in die leeftijdscategorie op zijn naam schrijven.

Kon. Soleo wenst in de eerste plaats KFC Bevel te bedanken voor hun logistieke hulp en ter beschikking stellen van de accommodatie, alsook alle deelnemende ploegen voor hun komst. We hopen hen ook volgend jaar terug te zien. En ook nen dikke merci aan al onze vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat we mogen terugblikken op alweer een geslaagd tornooi. De medewerkers konden na het tornooi nog genieten van een Chinese rijsttafel aangeboden door het bestuur, waarna de deur op Bevel definitief werd dichtgetrokken.

Foto’s zijn terug te vinden op facebook, verdeeld over beide wedstrijddagen.