Soleo te gast op de clubdag van KSK Heist

Eerste amateurclub KSK Heist organiseerde zaterdag 10 augustus 2019 haar eerste clubdag. De betrachting van de club was om alle geledingen binnen de club een plaats te geven en met elkaar kennis te laten maken.

Ook voor de arbitrage werd er ruimte gemaakt. Soleo ging graag in op die uitnodiging en in samenwerking met onze Mechelse collega’s van de KMSV palmden we de perszaal in om de jeugdploegen met ons te laten kennis maken. Ben De Haen vertegenwoordigde de vriendenkring van Mechelen, Jordy Van Reeth en Steven Bologne Soleo. Ook enkele van onze leden vonden de weg naar het Heistse sportcentrum waarvoor dank om onze participatie te hebben ondersteund, bedankt Tom en Gwenda!

KSK Heist vaardigde hun jeugdspelers af die regelmatig clubwedstrijden (gaan) fluiten. Met een presentatie werd hen uitgelegd hoe de arbitrage in elkaar steekt, wat een vriendenkring juist is en wat het verschil precies inhoud tussen club- en officieel scheidsrechter. Op een later tijdstip keren we alvast terug om deze clubscheidsrechters de reglementen bij te brengen en nog warmer te maken om de stap naar het officiële circuit te zetten. De eerste stap met een grondige kennismaking is alvast gezet.  

De presentatie werd telkens afgesloten met een ludieke quizvraag. Van de in totaal zes groepen die op bezoek kwamen, kon er slechts één jonge speler de vraag juist beantwoorden. Zo werd duidelijk dat voetballers misschien wel beter kunnen voetballen maar daarom niet beter op de hoogte zijn van de reglementen die een scheidsrechter toepast. Wederzijds respect is daarom van groot belang om het voetbalspelletje aangenaam te houden. Een ludiek moment dat ongetwijfeld is blijven hangen bij onze bezoekers. 

KSK Heist zette een belangrijke eerste stap om de arbitrage binnen hun club bekender te maken en te promoten. Een initiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen en verder ondersteunen.

We bedanken KSK Heist en onze Mechelse collega’s van de KMSV voor de prettige samenwerking en kijken reikhalzend uit naar een volgende gelegenheid.

Fotoreportage van ons bezoek aan KSK Heist >>