21e Pinkstertornooi: voor sfeer en gezelligheid een dikke 10

In 1975 begon Soleo met een internationaal tornooi dat tweejaarlijks doorgaat op Pinksteren. Een tornooi waar getracht wordt om scheidsrechtersvriendenkringen samen te brengen en te laten verbroederen. De vriendschapsbanden onderling zijn een belangrijk fundament voor onze arbitrage. Een internationale delegatie was er deze keer op het terrein niet terug te vinden, maar we beloven plechtig dit in de toekomst opnieuw te kunnen verwezenlijken. De delegatie van onze Woking vrienden tekende wel present naast het terrein en ze zagen dat het goed zat. 

Jarenlang ging het tornooi door in Broechem, voor deze editie verhuisde Soleo naar KFC Bevel. De club uit tweede provinciale is al langer onze partner voor onze jaarlijkse quiz en een voetbalwedstrijdje hier of daar, maar nu dus ook voor ons Pinkstertornooi en straks ook ons Jeugdtornooi.

De eerste helpende handen kwamen al vroeg aan in Bevel om alles klaar te zetten voor de eerste wedstrijden om 9u30. De eerste ploegen kwamen mondjesmaat binnen rond de klok van 8u30. De eerste duvel werd nog ontkurkt voor de eerste wedstrijd van start zou gaan. Niet verwonderlijk dat de grondvesten van de verbroedering zich aan de toog zouden bevinden.

Het aangename weer zorgde ervoor dat de vele toeschouwers zich konden nestelen op het terras met uitkijk op de velden. Onze eigen Soleo voetbalploeg deed het verdienstelijk maar een wedstrijdje winnen zat er helaas niet in, al primeert natuurlijk het plezier en de kameraadschap boven alles. We zagen gedurende de dag ook 53 jaar Soleovoorzitterschap aanwezig zijn. Onze voormalige voorzitters  Walter Van Peborgh(29), Jan Peeters (10), Marc Leysen (12) aangevuld met onze huidige voorzitter Jordy Van Reeth (2). Mooi om zien dat ook onze oud-voorzitters die intussen niet meer actief zijn in de arbitrage nog steeds Soleo in hun hart dragen.

Al van vroeg af aan werd het duidelijk dat het tussen twee ploegen zou gaan, in elke poule stak er een ploeg echt met kop en schouders bovenuit. In A  reeks was dat bekerhouder Noordergouw, in de B reeks onze Limburgse vrienden uit Beringen. Niet verwonderlijk dat beide ploegen in de namiddag moesten uitmaken wie de wisselbeker voor twee jaar naar huis zou mogen nemen. De wedstrijdbal werd gegeven door onze trouwe sponsor Husqvarna, onze erevoorzitter Marc Leysen mocht de aftrap geven. Noordergouw trok in de finale aan het langste eind, en mocht uit handen van Marc Van Craen, lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB, de beker in ontvangst nemen. Definitief deze keer, want wie drie keer op rij wint mag de beker immers houden. In de hele geschiedenis van het tornooi slaagde enkel Turnhout in dat opzet midden de jaren ’90. Ook de penaltybeker ging deze editie naar Noordergouw. De trofee zagen we kort daarna gevuld worden aan de toog. 

Onze tombola 21 ging vlot de deur uit en ook de toog en de diverse eetmogelijkheden hadden goed te doen doorheen de dag. De penningmeester van Soleo kan ongetwijfeld terugblikken op een geslaagde editie.

Traditiegetrouw sluit Soleo het tornooi af met een eetactiviteit. De voorbije edities was dat steevast een BBQ, deze keer veranderde het geweer van schouder en voorzagen we een ietwat gezondere spaghettimaaltijd. En dit tot iedereen voldoende had. Voor de medewerkers van Soleo een intensieve activiteit maar iedereen zag en smaakte dat het goed was.

De dag begon vroeg en eindigde zo rond de klok van 23 uur. Toen sloten de laatste helpende handen na hun opkuis de deuren in Bevel. Soleo maakt ook via deze weg gebruik om alle ploegen, hun entourage en de vele supporters te danken voor hun komst. Ook de prima leiding van onze scheidsrechters op wie we steeds beroep kunnen doen; Jean Pierre Van Nylen, Roger Feremans, Guido Van Hove en Guy Van Looy nen dikke merci. Ons laatste woordje van dank gaat uit naar onze vele helpende handen, zonder wie dit tornooi nooit had kunnen plaatsvinden. Om het in komen eten termen te verwoorden; voor sfeer en gezelligheid een dikke 10. Graag maken we nu al de afspraak voor in 2021, voor de 22e editie van dit prachtige tornooi. #arbitrageisonzepassie

                                    WINNAAR                   

2019                      KSV Noordergouw                                                                        
2017                      KSV Noordergouw                                                                        
2015                      KSV Noordergouw                                                                        
2013                      Ksova
2011                      KKSV Herentals O.                                                                         
2009                      Woking Referees                                                                           
2007                      Arb. Charleroi                                                                                  
2005                      RGAME Mons                                                                                 
2003                      KSV Noordergouw                                                                        
2001                      KVS Menen O.                                                                                
1999                      Bree                                                                                                    
1997                      K.G.A.B.                                                                             
1995                      KNKSV Turnhout                                                                            
1993                      KNKSV Turnhout                                                                            
1991                      KNKSV Turnhout                                                                            
1989                      Woking Referees
1987                      Ksova
1985                      Mol
1983                      Beringen
1977                      Herentals
1975                      Furth Beieren   

BEKIJK ONZE UITGEBREIDE FOTOREPORTAGE >>