Geweldige daguitstap met de Woking Referees

Vrijdagnamiddag kwamen onze Engelse vrienden van Woking aan met de Eurostar in Brussel Zuid. Onze gasten werden in Brussel verwelkomt door Frits en Minneke die hen vervolgens naar hun hotel voerde voor hun check-in. ’s Avonds trok het gezelschap dat intussen met wat Soleogezichten werd aangevuld naar een restaurantje voor een rijkgevuld avondmaal.

Zaterdag werkte Soleo onder leiding van Frits een heel dagprogramma uit. In Breendonk was het dan ook vroeg verzamelen geblazen voor de rondleiding in Het Nationaal Gedenkteken, het Fort is een van de best bewaarde kampen uit Europa. De gruwel van het Nazisme kwam er uitgebreid aan bod. De Engelstalige gids nam ons allemaal mee langs de belangrijkste plekken van het kamp, om te eindigen bij de folterkamer en de executieplaats.

Na dit bezoek zette de hele delegatie koers richting Brouwerij Moortgat waar eerst een broodjeslunch werd voorzien. De eerste Duvels van’t vat konden natuurlijk niet uitblijven nog voor de groep met de professionele gids op wandel trok door de brouwerij en bottelarij. Hoe men van zuiver bronwater in 90 dagen brouwproces zo’n goddelijk drankje weet te maken was ronduit indrukwekkend. Het bezoek werd afgesloten waar het begon, aan de toog met nog enkele inbegrepen consumpties. Iedereen vertrok er ook met een geschenkje op zak huiswaarts.

In de avond stond de derde en laatste activiteit op het programma en de Engelse vrienden wilden opnieuw Restaurant Amadeus aandoen net zoals twee jaar geleden. De delegatie was ondertussen aangedikt zodat een stevige groep zich kon smijten op de sappige ribbetjes tot ieders voldoening. Het einde van een, daar was iedereen het roerend over eens, uitstekende daguitstap. 

Bekijk de fotoreportage >>