Gouden uitnodiging, een nieuwe eretitel en heel wat gevierden op ons banket

Koninklijke Soleo maakt er een traditie van om leden te vieren op de jaarlijkse hoogdag van de vriendenkring. We zetten deze mensen met verdiensten graag in de spotlights op ons jaarlijks banket, maar ook via onze website natuurlijk.  De winnaars van de trofee Max Scheffer krijgt u in een afzonderlijk bericht, we overlopen voor u in dit bericht onze verdienstelijke leden: 

15 jaar lidmaatschap: Pieter Becquet
Geselecteerd als een van de weinige ARS om aan te treden in de Play-Off 1 van ons nationale hoogste voetbalreeks, recent nog deel uitmakend van het team dat aan de leiding stond van het duel tussen de nummers één en twee … . De broers Becquet hebben het ver geschopt in de arbitrage. Intussen is hij al 15 jaar trouw lid, en ondanks zijn drukke agenda nog regelmatig te zien op een van onze vele activiteiten. Een mooi uithangbord voor Kon. Soleo. Pieter en Tinne mochten uit handen van onze voorzitter een passend geschenk ontvangen.

15 jaar lidmaatschap: Filip De Wachter
De volgende gevierde heeft er evenveel jaren lidmaatschap opzitten bij onze vriendenkring. Hij was jarenlang actief binnen Soleo. Zijn carrière bracht hem tot in bevordering, daarnaast was hij ook vele jaren actief binnen het bestuur van de vriendenkring en was hij mede verantwoordelijk voor het Kon. Soleo Magazine. Enkele seizoenen geleden besliste Filip om zijn carrière te beëindigen maar nog steeds is hij Kon. Soleo trouw gebleven als lid. Iets wat wij bijzonder appreciëren. Ook Filip De Wachter mocht met zijn partner vooraan een geschenk in ontvangst komen nemen.


25 jaar lidmaatschap: Marc Van Craen
Zelf sprak hij de aanwezigen al toe maar nu was het onze beurt om hem toe te spreken. Als écht Soleo-lid heeft hij onze vriendenkring al vele malen verwonderd. Als scheidsrechter was hij een van de Soleo-pioniers die mee op buitenlandse missie ging met REFEX. Zijn carrière bracht hem ook tot in de nationale voetbalreeksen waarna hij de overstap maakte naar het Provinciaal Comité. Eerst als lid van het comité, later als voorzitter en momenteel lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB. Tot op de dag van vandaag bleef hij onze vriendenkring trouw. We mogen hem ook met regelmaat ontvangen op onze bijeenkomsten en vergaderingen waar hij steevast een woordje uitleg komt geven over het reilen en zeilen binnen ons voetbalwereldje. Voor 25 jaar lidmaatschap werd Marc Van Craen naar voor geroepen.


30 jaar lidmaatschap: Marc Leysen
Het lijstje van bijzondere personen die we moeten vieren is lang dit jaar. De volgende gevierde is reeds 30 jaar lid van onze vereniging, is nog steeds scheidsrechter en mag zich sinds vorig jaar ere-voorzitter van Kon. Soleo noemen. Al 30 jaar zet hij zich in voor onze vereniging, sinds kort maakt hij dan wel geen deel meer uit van de bestuursploeg, Soleo ligt hem nog nauw aan het hart. Hij verkocht als een van de weinige koekjes ten voordele van Soleo, was aanwezig op onze quiz, kwam helpen op het jeugdtornooi en is bijna wekelijks nog terug te vinden op onze wekelijkse trainingen in Duffel. Marc en Emmy mochten onder een daverend applaus vooraan hun geschenk in ontvangst komen nemen.

30 jaar lidmaatschap: Rony Andries
De volgende gevierde werd met een kwinkslag ingeleid. “Kriekevlaai, normaal moet één iemand hier vanavond al weten over wie het gaat”, opende Jordy. Met al 30 jaar lidmaatschap op de teller en een heleboel verdiensten binnen Soleo. Lange tijd organiseerde hij de weekends van Kon. Soleo, alles was steeds piekfijn geregeld. Maar ook nu nog, hoewel hij al enkele seizoenen gestopt is als scheidsrechter, is hij regelmatig nog aanwezig en niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Zijn hulp achter de toog op onze evenementen waarderen we enorm, we hopen nog lang te kunnen rekenen op zijn trouwe inzet voor Kon. Soleo. Rony en Gerda kregen uit handen van onze voorzitter en ondervoorzitter een passend geschenk.

45 jaar lidmaatschap: Robert Devos
Zijn carrière begon hij in 1973 en deze reikte tot assistent in eerste nationale.  Als opleider, later verantwoordelijke opleider en lid van de Provinciale Scheidsrechterscommissie onder Jean Keulemans werd hij steeds meer actief bij onze Antwerpse collega’s. Velen zullen het echter niet weten maar ook binnen Kon. Soleo heeft hij een bestuursfunctie gehad. We zijn blij dat Soleo hem nog steeds nauw aan het hart ligt en bedanken hem voor 45 jaar lidmaatschap.

45 jaar lidmaatschap: Frans Nieuwejaers
En ook de volgende gevierde heeft er 45 jaar lidmaatschap opzitten. De tweede opleider op rij die gevierd mag worden. “Moeilijk om de man te beschrijven, nog moeilijker om te zeggen wat hij voor Kon. Soleo betekend heeft en misschien nog het moeilijkst van allemaal: zijn naam loskoppelen van Soleo”, opende Jordy zijn inleiding. Zijn carriere begon hij in 1973 als scheidsrechter, later dacht hij een vijftal jaren opleider te worden, het werden er een pak meer. Als trouw lid van Soleo lag en ligt hij nog steeds mee aan de basis van deze mooie vereniging. Scheidsrechter, bestuurslid, verantwoordelijke opleider, hij heeft het allemaal gedaan. Onder een daverend applaus mocht Frans een passend geschenk in ontvangst nemen voor 45 jaar lidmaatschap van onze maar ook zijn Soleo.


Frans zat nog niet goed neer of mocht eigenlijk opnieuw naar voor komen. Het bestuur zat met een groot dilemma. Na al die jaren verantwoordelijke opleider, stond het vast dat we hem gepast wilden vieren. Maar zijn functie als verantwoordelijke opleider loopt immers pas ten einde op 30 juni. Konden we Frans dan vieren voor het einde van zijn mandaat? Theoretisch wel, het bestuur vond het eerder gepast deze viering voor volgend jaar te houden. Om er zeker van te zijn dat Frans ook daar op aanwezig zou zijn, werd hem een gouden omslag overhandigd. Een gouden omslag voor een gouden lid van Kon. Soleo. Een omslag waarin reeds een uitnodiging zit voor het Soleo banket 2020, waar wij hem een viering zullen geven zoals ze betaamt. Een staande ovatie volgde, het leverde ons alvast kiekeboebels op.

Uittreden bestuur: Paul Verheyen
Er zijn wel wat monumenten in de geschiedenis van Kon. Soleo, de volgende gevierde hoort daar ook zeker bij. De man trad toe tot Kon. Soleo in de eighties, maakte carrière tot in eerste provinciale als scheidsrechter, ging graag mee naar de States om te fluiten en later vooral om te ontspannen op het strand, maar belangrijker voor ons: hij was gedurende 22 jaar lang onze penningmeester. Sinds hij de liefde van zijn leven tegen kwam, heeft hij zijn focus wat verlegd, maar dit jaar maakte hij alweer zijn debuut in tweede provinciale als assistent-scheidsrechter. Een viering voor al die jaren trouwe dienst als bestuurslid mocht niet ontbreken. Samen met Mieke mocht hij vooraan een geschenk in ontvangst nemen.


Ere-penningmeester Kon. Soleo: Paul Verheyen
Ook Paul zat nog niet goed terug neer of werd opnieuw toegesproken. Kon. Soleo kon 22 jaar lang rekenen op Paul als penningmeester. Al die tijd kon Soleo op beide oren slapen want het bestuur en alle leden wisten dat de financiën in goede handen zaten. Nog nooit stond iemand binnen Soleo 22 jaar aan het hoofd van de boekhouding, en de kans is bijzonder klein dat iemand dit ooit nog zal nadoen. Het mag benadrukt worden dat Kon. Soleo Paul bijzonder erkentelijk is voor al het geleverde werk, we hopen van harte dat hij nog jaren kan deel uitmaken van onze Soleofamilie. Het bestuur mocht, of liever moest, voor het tweede jaar op rij een eretitel uitreiken. Een unicum in de geschiedenis van Soleo. Ook nu weer een staande ovatie voor de allereerste ere-penningmeester van Kon. Soleo: Paul Verheyen.

GENIET NA VAN ONS BANKET MET ONS FOTOALBUM >>