Marc Van Craen zetelt straks in het Uitvoerend Comité !

Op de vergadering van de Liga Amateurvoetbal Antwerpen afgelopen dinsdag werd de kandidatuur van Marc Van Craen, om te zetelen in het Uitvoerend Comité van de KBVB, unaniem gesteund. De huidige voorzitter van het Provinciaal Comité Antwerpen zal vanaf 24 januari 2019 de betreurde Jos De Ryck opvolgen, die eind november overleed.

Het Uitvoerend Comité moet de benoeming nog bekrachtigen, maar dit is slechts een formaliteit. Vanaf 24 januari zal Marc zetelen in het hoogste orgaan van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Marc Van Craen begon, op 16-jarige leeftijd, als scheidsrechter in september 1993 en haalde enkele jaren later het Nationale voetbal. Eerst als scheidsrechter tot in derde klasse, later als grensrechter tot in tweede klasse. Zijn eerste wedstrijd in derde klasse was in het seizoen 2005 met de wedstrijd Bocholt – Visé. Ook in het buitenland was Marc meer dan eens van de partij om de Soleodelegatie via Refex te verzorgen, van Florida tot in Denemarken. 

Marc maakte ook enkele seizoenen deel uit van de bestuursploeg van onze vriendenkring. Van 2002 tot 2006 om precies te zijn, drie seizoenen lang was Marc ook secretaris van Kon. Soleo.

In juni 2015 nam Marc nog het voorzitterschap van het Provinciaal Comité Antwerpen over van Vic Van Alstein. Nu volgt dus een nieuwe wending in zijn carrière.

Kon. Soleo wenst Marc alvast veel succes in zijn nieuwe functie en een dikke proficiat met de promotie. Marc is van alle markten thuis, en we zijn verheugd dat daar een stukje arbitrage deel van uitmaakt.