Een resumé van de laatste ledenvergadering

De laatste ledenvergadering van het seizoen zit erop. In de Komeet verzamelden alweer meer dan dertig leden voor de laatste bijeenkomst. Zoals gebruikelijk in mei ging het om een algemene vergadering waar eventuele nieuwe kandidaten konden toetreden tot het bestuur of bestuursleden hun mandaat voor een nieuwe termijn van twee jaar konden verlengen.

Jérémy Schlenker gaf een kort seizoensoverzicht omtrent de financien van de kring, Steven Bologne werpte een blik op het afgelopen seizoen aan de hand van een filmfragment met de mooiste foto’s op een rijtje. Het filmpje eindigde met een daverend applaus, een applaus voor alweer een geslaagd seizoen binnen de 80-jarige geschiedenis van onze Koninklijke Soleo. Waarvoor we al onze leden die hiertoe hebben bijgedragen hartelijk danken.  

Tijdens het seizoen verliet Thalia Decoene al de bestuursploeg, daar sluit nu ook Paul Verheyen zich bij aan. Paul kon zich het afgelopen seizoen minder en minder vrij maken waardoor hij zelf tot dit besluit kwam. In 1995 trad hij toe tot het bestuur van deze mooie kring, en vervulde liefst 22 jaar de taak van penningmeester. De financiën zaten gedurende al die tijd meer dan veilig bij ons Polleke. We zijn er echter van overtuigd dat we op Polleke zijn diensten nog meermaals zullen kunnen rekenen en danken hem alvast voor zijn jarenlange inzet voor de kring. Hoewel hij verontschuldigd was, was een daverend applaus meer dan op zijn plaats. Ten gepaste tijde zullen we hem hier zeker voor in de bloemetjes zetten.

Van de huidige bestuursploeg liep het mandaat van Guy Van Looy, Jérémy Schlenker en Maarten Geeraert af, deze mandaten werden verlengd voor een nieuwe periode van twee seizoenen. Het bestuur zal in de komende weken opnieuw de koppen bij elkaar steken om de functies te verdelen, maar we verwachten hier alvast geen schokkende verschuivingen. Soleo is al 80 jaar één brok stabiliteit en dat zal ook deze bestuursploeg zeker verder willen zetten. 

Na de pauze keken we vooruit naar de toekomst. Enkele maanden geleden maakte het bestuur reeds kenbaar na te denken omtrent een omvorming van feitelijke vereniging naar een VZW, in dat opzicht bracht een van onze leden Thomas Van Asch nog een uiteenzetting met de voor- en de nadelen op een rijtje. Het bestuur is Thomas bijzonder dankbaar voor dit initiatief en tevens verhelderende uitleg die hij aan ons bestuur en de leden meegaf. Iets waar het bestuur zeker verder mee aan de slag kan gaan.

Aan de toog werd nog danig nagepraat en het was alweer rond middernacht dat het slot voor de laatste keer dichtgedraaid werd in De Komeet. Rest ons enkel nog onze seizoensafsluiter, waarop we jullie natuurlijk massaal verwachten.