Helpdesk Soleo Refassist

Inloggen via :  https://rbfa.refassist.com/ 

Problemen, vragen rond Refassist?

Onze vriendenkring fungeert als eerstelijnshulp. Contacteer ons in de eerste plaats, zo worden andere diensten ontlast. Voor onze vriendenkring zijn Jakub Stefanski en Steven Bologne beschikbaar om iedereen bij te staan. Zij krijgen tijdig de nodige opleidingen om alle basis problemen te kunnen aanpakken.

Zo nodig, koppelen zij verder naar andere diensten binnen de voetbalbond of de mensen achter het platform Refassist. Zij hebben toegang tot een rechtstreekse helplijn, waar ook andere problemen zichtbaar zullen zijn en door hen meteen opgepikt kunnen worden. 

Mail Jakub en Steven via refassist@ksoleo.be en ze helpen jullie snel verder!  (Print screens van de problemen zijn ook steeds welkom) 

Handige documenten: 
Hoe verlof aan te vragen? 
Hoe de aanduidingen bekijken? 

VAAK GESTELDE VRAGEN (FAQ): (in opbouw, wordt zsm verder aangevuld. Druk hieronder op de titel en de tekst opent vanzelf)

Aan de inlogprocedure wijzigt niets. Inloggen bij Refassist kan op dezelfde wijze als op e-kickoff en wedstrijdbladen. Via Refassist is het ook mogelijk om via je aanduidingen door te klikken naar wedstrijdbladen, waar je in principe automatisch voor ingelogd zou moeten zijn.

In E-kickoff kon je je persoonlijke gegevens wijzigen, dit is in Refassist momenteel nog niet mogelijk. Wie een wijziging wil aanbrengen aan zijn persoonlijke gegevens contacteert het provinciaal secretariaat. 

Refassist is vanaf nu het enige platform dat nog van tel is. E-kickoff blijft dan wel nog een tijdje actief staan, alles wat u daarin wijzigt, denk dan aan verlof of uw contactgegevens, worden niet automatisch meer overgezet!

Uw gegevens zijn enkele dagen geleden al overgenomen van E-kickoff, mocht je in tussentijd daar nog iets gewijzigd hebben, kijk dit dan zeker even na op Refassist. Hebt u onlangs nog verlof aangevraagd, kijk dan zeker of die aanvraag ook in Refassist is overgenomen, zoniet vraag dit dan opnieuw aan.

En denk eraan, geen E-kickoff meer gebruiken, enkel Refassist!

Kijk de kalender met de verloven goed na. Kijk ook zeker je persoonlijke gegevens na op eventuele fouten.

Klik hiervoor op je naam rechtsbovenaan en vervolgens op "mijn profiel".

TIP! In wedstrijden met trioarbitrage kan je elkaars contactgegevens raadplegen. Bijzonder handig! Hiervoor moet je wel in je profiel toestemming geven. Dat doe je door "Toon foto", "Toon e-mail", en "Toon telefoonnummer" aan te vinken. Je kan eveneens je profielfoto toevoegen. Als alles is aangevinkt klik je op bewaar onderaan.

Je gegevens staan nu op openbaar en kunnen enkel door je collega's waarmee je samen bent aangeduid geraadpleegd worden!

In de toekomst komen er meer en meer functionaliteiten bij. Er zijn momenteel 18 punten die voor implementatie zijn voorzien. Deze zijn onderverdeeld in 4 fases. We zetten de belangrijkste stappen even op een rijtje, in principe zou tegen september/oktober alles moeten functioneren. In de toekomst komen er natuurlijk meer en meer functies bij. 

Fase1:
De basisapplicatie komt online en bevat naast uw persoonlijk profiel, uw berichten ook uw aanduidingen en uw verlof.

Ben je ergens reserve een weekend, dan zal je dit voortaan ook te zien krijgen bij je aanduiding.

Fase 2: 
De peterschappen komen er bij de peter ook als aanduiding tussen te staan en zij zullen voortaan ook via Refassist hun rapport kunnen opmaken.

Cursus managent wordt in deze fase ook toegevoegd. Dit heeft vooral impact voor de automatisering van de aanwezigheden en uitbetalingen op cursussen en trainingen. Een handige update vooral voor ons provinciaal secretariaat.

Fase 3:
Uw scheidsrechtersapplicatie zal verder verfijnd worden. In deze fase voorziet men de toevoeging van extra statistieken bijvoorbeeld op basis van de verslagen die je tot dan gehad hebt. Zo kan je naar je volgende wedstrijd toe zien wat je sterktes en zwaktes zijn.

Implementatie van de referee agenda.

Ook in deze fases zitten enkele updates die voor het secretariaat het werk lichter zullen maken. De observers vulden hun onkosten nog manueel in, ook dit zal digitaal worden ingebracht zodat ze enkel maar hoeven te bevestigen.

Fase 4: 
In deze laatste fase volgt een verdere verfijning voor het secretariaat. Wie heeft zijn aanduiding al gezien? Welke wedstrijden zijn er doorgegaan zonder aanduiding? Het secretariaat zal dat in één oogopslag kunnen zien, daar waar ze tot op heden er heel wat meer voor moesten voor doen. 

Een rode dag betekent dat u reeds verlof heeft voor deze dag, een half roze/rode dag dat u voor een bepaald deel van
de dag verlof heeft aangevraagd. Datums in het wit zijn volledig verlofvrij en bent u dus beschikbaar. 


Om verlof aan te vragen selecteert u één of meerdere dagen in de kalender en klikt u op ‘Verloven toevoegen’. Er zal nu een pop-up verschijnen om het verlof in te geven.

In de popup verschijnt:  
1. Kies het type verlof (studie, ziekte/gekwetst, persoonlijk, professioneel)
2. Volledige dag? Dan kan u dit vakje aanvinken.
3. Geen volledige dag? Geef dan de starttijd wanneer het voor een dagdeel is.
4. Geef daarnaast ook de eindtijd bij een dagdeel aan. Hou rekening mee dat indien je tot 12u verlof vraagt, je in theorie om 12u01 aangeduid kan worden. Voorzie eventuele reistijd als marge in je verlofaanvraag.
5. Reden (facultatief en niet verplicht om in te vullen)
6. Toevoegen, je verlof wordt opgeslagen
7. Keer terug naar de verlofmodule zonder opslaan

Als u verlof probeert aan te vragen voor een dag die minder dan 3 weken na de huidige datum ligt, zal het verlof niet geregistreerd worden! Hiervoor din je nog steeds het secretariaat te contacteren en de nodige bewijsstukken in te leveren.

TIP: 
Verschillende losse dagen
Gebruik ctrl+ muisknop links  om meerdere individuele dagen te selecteren. Door de ctrl-knop ingedrukt te houden + links te klikken, kunt u individuele datums selecteren of deselecteren.

Wil je meteen een periode selecteren?
Gebruik shift + muisknop links, selecteer de eerste dag van je verlofaanvraag en hou de shift knop ingedrukt, selecteer vervolgens de einddag van je verlof en je zal zien dat de hele periode geselecteerd is. Vervolgens vervul je de eerder genoemde velden in met betrekking tot je verlof.

Aan de linkerzijde kan je het keuzemenu terugvinden. Klik op de tekstballonnetjes of de drie horizontale streepjes bovenaan. Via het communicatieplatform kom je zo bij de scheidsrechtersapplicatie. Eens je hier op klikt, opent het scherm met je aanduidingen vanzelf. 

Wist je dat? 
Je kan ook terugschakelen naar een vorig seizoen. Voorlopig is enkel 2020-2021 beschikbaar, eens je dat seizoen hebt geselecteerd en op "OK" drukt, krijg je een overzicht van je aanduidingen en eventuele nazichten. Handig toch? 

Collega's en hun aanduidingen opzoeken is in Refassist nog niet mogelijk. Gezien er hier veel vraag naar is, zal dit meegenomen worden naar de toekomst.

Alternatieven om aanduidingen op te zoeken is via de website van Voetbal Vlaanderen:
- OEFENWEDSTRIJDEN ANTWERPEN
- DOWNLOAD DAGELIJKSE EXCELL MET AANDUIDINGEN

Op E-kickoff verscheen elke vrijdag een lijst met nog open wedstrijden voor wie graag een extra aanduiding had gekregen. Deze module is ook in Refassist voorzien, en zal bij de start van de competitie in september online komen. 

Refassist en Wedstrijdbladen blijven gewoon bestaan.

Bij je thuis kan je via Refassist, onder je aanduiding doorklikken naar Wedstrijdbladen, waar je automatisch voor ingelogd zou moeten zijn. Dit is handig om bijvoorbeeld na een wedstrijd, als je terug thuis bent!!, een scheidsrechtersverslag te gaan invullen.

Op wedstrijddagen kan je op de club gewoon inloggen als voorheen op wedstrijdbladen. Aan dat systeem wijzigt er immers niet. Wedstrijd starten en het wedstrijdblad invullen na de wedstrijd blijft onveranderd.