Nieuws

De blokken gaan op 1 april omhoog

Op 1 april 2022, en nee dat is geen aprilgrap, gaat de blokkenvergoeding vervroegd omhoog. In tijden waar de brandstofprijzen recordhoogtes bereiken is dat alvast een welgekomen verhoging. Normaal stond deze verhoging pas gepland op 1 juli 2022, maar een uitzindering werd hiervoor gemaakt. Men bekijkt een eventuele bijkomende verhoging nog die dan op het einde van het seizoen in voege zou gaan. Vanaf 1 april mag er dus 3,10 euro gevraagd worden, met een minimum van 2 blokken brengt dat het totaal op 6,20 euro.

In de provinciale studiecommissie werd door onze vertegenwoordigers van de arbitrage gepleit voor een verhoging van de scheidsrechtersvergoeding om de job van scheidsrechter aantrekkelijker te maken, met een koppeling aan de index bijvoorbeeld. De vergoedingen van een scheidsrechter zijn, tesamen met nog andere financiële vergoedingen binnen de KBVB, afgeklopt met de fiscus. De zogenaamde ruling met de overheid zorgt er op die manier voor dat de vergoedingen niet dienen aangegeven te worden op amateurniveau. Het hele pakket dient bijgevolg heronderhandeld te worden wil men deze vergoeding optrekken. De vrijwilligersvergoeding kent bepaalde grenzen, sommige collega’s overschrijden die immers nu al … een heronderhandeling legt dit akkoord terug op tafel en kan dan ingrijpende gevolgen hebben. Iets wat men ten allen tijde uiteraard wil vermijden. 

De kleine verhoging van 0,20 cent per blok is alvast een goed signaal, al lijkt het in deze tijden eerder een druppel op een hete plaat. Hopelijk kunnen de dure prijzen aan de pomp dan ook snel weer naar omlaag.