Nieuws

Pak alles wat je kan … en ga, a, a, a …

Het beeld van lange wapper, het standbeeld van pater Constant De Deken, Fort 6 en 7, het schoonselhof of de Jaïntempel van Antwerpen, Wilrijk heeft heel wat bezienswaardigheden. Op vrijdagavond was er nog wel het een en ander te zien daar in Wilrijk, de derby tussen de vriendenkringen uit Antwerpen en Lier bijvoorbeeld. Om van de after party in de vlakbij gelegen Moose Bar nog maar te zwijgen. Het was weer zo’n top avondje voor onze Soleo!

Soleo trad aan in haar gloednieuwe uitrusting, met grote dank aan PC Partner. Ook de ploeg zelf onderging wel een aantal wijzigingen in vergelijking met onze vorige voetbalwedstrijd, intussen al van voor corona geleden. Heel wat nieuwe gezichten dus aangevuld met enkele ervaren rotten, het bleek de perfecte mix te zijn.

Scheidsrechter Yvo Driessen, die vakkundig bijgestaan werd door Philippe Philippaerts en Roger Feremans, floot omstreeks 20u00 de wedstrijd op gang. Soleo begon goed aan de partij, met veel inzet en overgave werd er geknokt voor elke morzel grond. Soleo had in die beginfase het betere van het spel, en werd daar op het kwartier voor beloond. Een infiltratie in het strafschopgebied werd foutief gestuit, de bal ging terecht op de stip. KSOVA doelman Lenaerts pareerde de strafschop van onze Thibeau nog in eerste instantie, tegen de rebound van Roy had hij geen verhaal. 0-1 en de flink wat meegereisde supporters konden voor het eerst vieren.

Echte uitgesproken kansen vielen er amper, de beste kans was er nog voor KSOVA, Buysse dook plots op aan de eerste paal, maar Soleo goalie Tops veegde de bal uit zijn kooi. Rusten bij een 0-1 voorsprong.

Na de spreekwoordelijke koffie, want er werd wel wat anders geschonken aan de toog, zagen we aan elke zijde toch al wat meer kansen. Soleo begon opnieuw het best en drong meermaals aan, toen Joachim in de zestien werd neergehaald wees de ref opnieuw naar de strafschopstip. Dieter Vercammen plaatste de bal perfect binnen; Soleo op rozen; 0-2. Onze spelers gingen dan iets te veel naar achter leunen, en KSOVA kwam bij momenten stevig aandringen, maar uitgesproken kansen vielen er niet. Het was Soleo dat op de tegenaanval nog de beste kansen kreeg om de score verder uit te diepen, en daar kreeg het zelfs twee loepzuivere open doelkansen voor, maar die werden helaas gemist. Toen ook in ons eigen strafschopgebied een foutje werd gemaakt ging de bal voor de derde keer deze avond terecht op de stip, Tops pareerde de strafschop nog maar was tegen de rebound kansloos; 1-2. Het werd nog bibberen en beven op het einde, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Na de traditionele verboederingsfoto volgde nog een hapje dat ons werd aangeboden door KSOVA in de kantine. Waarna nog even werd nagekaart en geklonken op de overwinning. “Leef, alsof het je laatste dag is”, weerklonk in de kantine, waarop de Soleo delegatie koers zette richting skipiste Aspen, waar de Moose Bar op ons stond te wachten. Het werd een grandioos feest. “Leef, alsof de morgen niet bestaat” … een tekst die voor sommigen niet toepasselijker kon zijn. Het moet bij sommigen fameus gepikt hebben zaterdagmorgend … . 

Hop naar meer van die avonden, wat dacht je van ons banket? Een grandioos feest ligt voor ons! 

Soleo speelde met: Kristof Tops, Brent Van Eccelpoel, Thomas Marien, Kristof Cuyvers, Roy Soens, Dieter Vercammen, Dieter Janssens, Thibeau Everaert, Thomas Pollet, Cedric Gunsing, Lars Hendrickx, Jelle Lodewijks, Joachim Daemen en Cliff Windey.

We bedanken via deze weg ook al onze supporters, het waren er heel wat!, voor hun komst en om onze ploeg te steunen.