Luc Moors overleden (UPDATE)

Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij gisterenavond kennis genomen van het overlijden van Luc Moors. Luc, een zeer gewaardeerd lid van onze kring zette in de zomer van 2019 een punt achter zijn scheidsrechterscarrière en trad toe tot het opleiderskorps van onze provincie. Enkele maanden geleden vatte Luc nog vol goede moed de strijd aan tegen een veel te kwade ziekte, die onlangs gecompliceerd werd met Covid.  

De arbitrage begon voor Luc bij het liefhebbersvoetbal. In 1981 zette hij zijn eerste stapjes op de groene rechthoek. Al snel klom hij op naar de hoogste regionen, in nog geen jaar tijd bereikte hij de ere afdeling ervan. Enkele seizoenen later, op aanraden van een collega, zette hij in 1985 de stap naar de KBVB

Ook hier ging het al snel naar de top, onder het peterschap van Paul Vekemans promoveerde Luc in amper elf maanden naar het namiddagkader, in 4e provinciale, waarna hij nog rustig doorgroeide naar 2e provinciale.

Door zelfstandige beroepsactiviteiten diende Luc een versnelling lager te schakelen en stopte hij anno 1990 bij de KBVB, bij de liefhebbers bleef hij op het hoogste niveau actief. 

In 2012 keerde Luc terug naar de KBVB, waar hij zich in 2 jaar tijd als assistent opwerkte tot een meer dan degelijke 7A (het huidige 3D Amateurs). Aan het eind van het seizoen 2018-2019 moest Luc om medische redenen stoppen, zijn kandidatuur om opleider te worden werd aanvaard.

Zowel bij Soleo als bij Noordergouw was Luc een graag geziene gast. Luc leverde een bijzonder moedige strijd tegen zijn ziekte, en dat koste hem heel wat energie. Begin dit seizoen diende hij dan ook wat gas terug te nemen, en moest hij zijn bezoeken aan onze kring beperken.

Naast het voetbal was Luc bijzonder actief in de vzw Kind en Nier. Enkelen onder jullie hebben in het verleden vast al wel eens wenskaartjes aangekocht of deelgenomen aan een quiz ten voordele hiervan. In de coronacrisis schonk deze VZW heel wat tablets en smartphones aan instellingen, zodat jongeren in contact konden blijven met de familie. Of waren ze voortrekker om de terugbetaling van een peperduur medicijn af te dwingen bij de behandeling van niertransplanaties.  

Luc werd 69. We wensen via deze weg zijn echtgenote, de familie en al zijn vrienden veel sterkte toe bij dit verlies. Van zodra we meer informatie hebben over de uitvaart zullen we dit bericht bijwerken.

ROUWBRIEF