Nieuws

Soleo voor een clubcursus te gast bij Lierse Kempenzonen

Soleo was vrijdagavond 5 november 2021 te gast op het Lisp. In het prachtige businessgebouw van Lierse Kempenzonen werd een cursus clubscheidsrechters gegeven aan ruim 70 jeugdspelers van de club. De betrachting is dat deze jeugdspelers in een beurtrol de 5 tegen 5 en 8 tegen 8 wedstrijden van de club gaan bemannen. Guido Nuyens gaf de spelers, die voornamelijk actief zijn in de U15 tot U17 reeksen de basisreglementen mee voor deze wedstrijdjes.

Uiteraard koesteren we de hoop dat een van hen de weg naar het officiële circuit vroeg of laat weet te vinden, maar voornamelijk hopen we dat ze vreugde vinden in het arbitreren en alvast met meer kennis van zaken hun wedstrijdjes zullen fluiten.

Vanuit Soleo schetsten we alvast het begrip van een vriendenkring en de mogelijkheden die er zijn om de stap te zetten naar de arbitrage. Technisch coördinator van de geel-zwarten, Dirk Gyselinckx, sprak zijn spelers nog op indrukwekkende wijze toe. Hij onderstreepte de visie van de club waarin het grootste respect dient opgebracht te worden voor de arbitrage. De aanwezige spelers waren danig onder de indruk, en dat waren wij ook. Met dit initiatief is de hobby van arbitrage alvast bespreekbaarder geworden op de club. 

Via deze weg danken we Lierse Kempenzonen voor hun engagement en om de stap te zetten om jeugdspelers in te schakelen om de kleine wedstrijdjes te arbitreren. In samenwerking met referee ambassador Frits en de referee coördinators van Soleo zullen wij hen hierbij maximaal ondersteunen. Ook aan de prima ontvangst in de businessruimte was niets op aan te merken waarvoor dank. We bedanken ook Guido Nuyens om vanuit Merksplas de verplaatsing te maken naar het Lisp, voor een alweer schitterende presentatie over de reglementen.

Heeft uw club ook interesse om een cursus in te richten? Neem gerust, bij voorkeur via uw referee ambassador, contact op met ons via secretariaat@ksoleo.be en we prikken samen een datum.