Derde clubbezoek te Nijlen groot succes!

Na Emblem (1 februari) en KVK Hooikt (14 maart) bracht onze vriendenkring een bezoek aan KFC Nijlen (11 april) in het kader van de opleiding van clubscheidsrechters. Een selectie van jonge clubrefs werd in Nijlen aangevuld met enkele hele jeugdploegen voornamelijk in de U15 en U17 jeugdreeksen zodat er heel wat jongeren aandacht kwamen luisteren hoe de reglementering in elkaar steekt bij 5vs5 en 8vs8. En uiteraard ook een blik te werpen op het hele arbitragegebeuren en enkele te prikkelen om vroeg of laat de (over)stap te maken naar het officiële circuit.

In Nijlen kreeg Soleo het gezelschap van opleider Guido Nuyens, verantwoordelijke opleider van onze Turnhoutse collega’s die zich ontfermde over de reglementen en zo onze verhinderde verantwoordelijke opleider Frans Nieuwejaers verving. Guido heeft er al heel wat clubbezoeken opzitten in zijn gewest en bracht de cursus op een bijzonder leerrijke manier waaruit we weer wat inspiratie hebben geput voor de volgende edities. We bedanken Guido ook via deze weg om voor onze kring in te springen en de fijne samenwerking.

Na de cursus gaf Steven Bologne een uitgebreide presentatie over de vriendenkring, en gaf Jan Vissers alweer een knappe initiatie op het terrein. 

Met drie clubbezoeken in 2018 doet Soleo het alvast niet slecht en werkt het hard verder om de arbitrage kenbaar te maken bij de clubs uit ons gewest en de clubscheidsrechters alvast van een basisopleiding te voorzien. De stap naar officieel scheidsrechter is zo een stukje kleiner.

Wenst uw club ook een clubbezoek en opleiding voor de clubscheidsrechters? Aarzel niet om ons te contacteren; secretariaat@ksoleo.be . Bekijk de foto’s van dit en de vorige clubbezoeken via ons FOTOALBUM >>