Nieuws

Terugblik op een sfeervol en geslaagd Banket

De imposante Abdij Hof Van Nazareth was ook dit jaar weer het fantastische decor van ons jaarlijks weerkerend banket. Het prachtige domein dateert uit 1247 en bevat een geklasseerd Poortgebouw dat afstamt uit 1616. Na een grondige restoratie enkele jaren geleden dé unieke feestlocatie bij uitstek dat meerdere feestlocaties op zijn domein heeft. Het decor voor ons banket was de charmante Salmonzaal dat grenst aan een schitterend verzorgde tuin met iets verderop de immer aanwezige flamingo’s en een koi vijver.

Met een hapje en een drankje kon iedereen in deze oase van rust een babbeltje slaan vooraleer aan tafel te gaan. Met echte Belgische producten werd iedereen op zijn wenken bediend. De geratineerde Oostende visschelp was net als de champignonroomsoep werkelijk verbluffend. Om op adem te komen vooraleer van het hoofdgerecht te kunnen genieten nam onze voorzitter het woord waarna ook onze verantwoordelijke opleider Frans Nieuwejaers en opleider Marcel Verhaert aan bod kwamen. Elk met een boeiende story. Marcel kondigde tevens de winnaar aan van de trofee Max Scheffer. Hij volgde zichzelf op en mag opnieuw een trofee in zijn kast bijplaatsen, proficiat Walter Van Goubergen!  Bij de jongeren eindigde Jari Van Vliet op de eerste plaats en ook hij mocht uit handen van onze opleiders een trofee in ontvangst nemen.

Eindklassement Trofee Max Scheffer
Top 5, volledig klassement en de uitslagen van de laatste ronde => KLIK HIER

1. Van Goubergen Walter 148
2. 
Steegmans Frits 143
3. Bologne Steven 138
4. Stefanski Jakub 133
5. Van Asch Thomas 132

 

Onze voorzitter had nog een verrassingsactie beloofd en hij hield woord. Met Joachim Van Ransbeeck bekend van het komische duo ‘de lollies’ werd een geweldige act voorzien. Met volkse humor en liedjes werd iedereen aan het lachen gekregen. Met verschillende sketches en typetjes bleef niemand onbewogen. In ware André Van Duin, Gaston & Leo of Caals & Vanvooren stijl bracht Joachim het beste van zichzelf. Op en top geslaagd dus.

Het voorgerecht en de soep waren intussen al wat gezakt zodat het hoofdgerecht mocht aanrukken. Varkenstournedos met groentenkrans of voor de visliefhebbers een gepaneerde scholfilet met pastinaakmousse. Een overheerlijke Brusselse wafel met fruit bracht de apotheose van een avond zoals we ze graag zien binnen onze vriendenkring.

En onze secretaris Kevin bracht nog een belangrijke hulde aan onze voorzitter en penningmeester voor hun inzet als bestuurslid van Soleo. Na hun indiensttreding in het seizoen ’94-’95 komen zowel Marc als Paul aan 20 dienstjaren. Een daverend applaus en enkele geschenkjes waren dan ook zeker op hun plaats. Bedankt Marc en Paul, dat er nog vele jaren mogen bijkomen.

De afwezigen weten niet wat ze gemist hebben, maar hebben er weer een reden bij om er volgende keer gewoon terug bij te zijn.

Er werd heel wat afgefl(r)itst deze avond en de beste kiekjes hebben we verzameld in ons fotoalbum. => KLIK HIER