REFEX

Koninklijke Soleo werkt al vele jaren samen met Refex; “REFeree EXchange”. 

Vandaag is REFEX een organisatie dat is gevestigd in Duitsland maar oorspronkelijk heeft ze Deense wortels. Sinds 2000 biedt ze haar diensten aan in het zoeken van scheidsrechters voor tornooien over de hele wereld. Door het aanleveren en bemannen van scheidsrechters op wedstrijden is Refex een gegeerde partner geworden van vele tornooiorganisaties in het buitenland. Naast het inplannen en begeleiden van scheidsrechters, worden er ook observaties uitgevoerd zodat de beste refs het tot finalewedstrijden kunnen schoppen.

Op 13 november 2011 werd onze Frits Steegmans gevraagd om toe te treden tot de staff van deze organisatie. En dit nadat hij al een resem tornooien bijwoonde gaande van Denemarken tot in Amerika. Kandidaat scheidsrechters uit België, Nederland, Luxemburg of Frankrijk komen bij hem terecht, waarna hij deze administratief verder inschrijft voor de tornooien. Ondertussen is sinds 2019 ook Jakub vaste waarde binnen de staff van REFEX.

Start ook een avontuur in het buitenland en neem contact op met die twee gasten. Ze zullen je naar een geschikt tornooi leiden en je verder begeleiden. Contact via refex@ksoleo.be!