Nieuwe inlogprocedure e-kickoff

Begin deze week werd een nieuwe inlogprocedure gelanceerd voor het e-kickoff platform van de KBVB. Vooral maandag stond het systeem nog niet helemaal op punt, terwijl al vele collega’s de nieuwe procedure aan het uitvoeren waren. Na veel gevloek en proberen zijn intussen wel al heel wat refs erin geslaagd hun account over te zetten naar een nieuwe inlogcode met e-mailadres. 

Heb je de procedure nog niet uitgevoerd; lees dan hier met behulp van de video’s hoe je dit in orde kan maken: https://belgianfootball.zendesk.com/hc/nl/articles/360010792277-Vernieuwde-inlogprocedure-e-kickoff-en-wedstrijdbladen-vanaf-06-07-2020

Onze facebook explodeerde de voorbije dagen met vragen van scheidsrechters uit alle hoeken van het land. Onze leden konden bij ons terecht voor een beetje hulp, maar we contacteerden toch de helpdesk van de KBVB voor eventuele extra informatie. Zij leverden alvast volgende informatie af: 

Helaas is er bij een aantal mensen het een en ander misgelopen bij de migratie, vooral wanneer dit maandagavond of dinsdagochtend gebeurde. Sommigen hebben o.a. op een bepaald moment geklikt op ‘reset migratie’ waardoor hun account gereset werd. Door een technisch probleem kon er nadien niet opnieuw geregistreerd worden.

Hoe kun je zien dat de migratie bij jou niet gelukt is?

Indien er na het inloggen met de oude gebruikersnaam een melding verschijnt dat de account reeds gelinkt is, maar er staat geen e-mailadres bij, dan is de migratie niet gelukt. In de loop van de namiddag zullen deze personen een e-mail ontvangen op het e-mailadres dat werd opgegeven en kan er een wachtwoord worden ingesteld. Vanaf dat moment kunnen ze inloggen op E-kickoff en wedstrijdbladen met hun e-mailadres en wachtwoord.

Loginpagina

Als alles goed gaat, zou je op E-kickoff en op wedstrijdbladen.be een nieuw inlogscherm moeten zien waar je de keuze hebt tussen ‘login met de oude gebruikersnaam’ en ‘login met het e-mailadres’. Indien je alsnog terechtkomt op de oude loginpagina (zonder keuzemogelijkheid ‘inloggen met oude gebruikersnaam’ en ‘inloggen met e-mailadres’), is het belangrijk dat je via de instellingen van de webbrowser (bovenaan rechts) de browsergegevens wist. Hoe dit moet, lees je hier: https://belgianfootball.zendesk.com/hc/nl/articles/360010967138.

Digipass

Ben je als GC of clubmedewerker in het bezit van een digipass, dan moet je ook de app Okta Verify downloaden uit de Play Store of App store van je smartphone. Dit vervangt de digipass zelf en garandeert ons dat de juiste gebruiker zich aanmeldt op e-kickoff.
Je kan als GC of clubmedewerker tot eind 2020 blijven aanmelden met je digipass, het is dan wel belangrijk dat je je account nog niet migreert. Een (ex-) digipassgebruiker zal dus tegen eind 2020 in het bezit moeten zijn van een smartphone om toegang te krijgen tot e-kickoff.
Ben je een GC of clubmedewerker, heb je geen smartphone en toch de migratie al gedaan? Contacteer ons dan op support@rbfa.be. We kunnen jouw account opnieuw resetten zodat je nog tot eind 2020 kan inloggen met de digipass.

Handleiding

Om te weten hoe je de migratie correct kan verlopen, kan je de filmpjes op deze pagina bekijken: https://belgianfootball.zendesk.com/hc/nl/articles/360010792277-Vernieuwde-inlogprocedure-e-kickoff-en-wedstrijdbladen-vanaf-06-07-2020

We hopen dat je hiermee een antwoord hebt op je vragen. Als je toch nog een specifieke vraag hebt die niet beantwoord is, mag je op deze mail antwoorden. Houd rekening met wachttijden indien je ons telefonisch probeert te bereiken.