Hooikt en zijn clubrefs kregen Soleo op bezoek

Op 1 februari 2018 gaf Soleo de aftrap van de opleiding van clubscheidsrechters in Emblem. Op 14 maart 2018 volgde het tweede bezoek aan een club, deze keer was Soleo te gast bij KVK Hooikt. Referee Ambassador Benny Van Den Bergh nodigde zo’n 35 clubscheidsrechters uit, wat voor een diverse opkomst zorgde. In het publiek heel wat jeugdspelers voornamelijk verspreid over de U15 en U17 reeksen maar ook enkele iets jongeren alsook enkele van hun ouders en clubmedewerkers die al eens fluiten tekenden present.

Soleo vaardigde een kwaliteitsvolle delegatie af met bestuurslid Steven Bologne, verantwoordelijke opleider Frans Nieuwejaers en scheidsrechters Jan Vissers en Jakub Stefanski respectievelijk actief in eerste en tweede provinciale. 

Het was deze vier koppige delegatie die elkaar perfect aanvullend de aanwezigen door de reglementen loodste. Met enkele praktijkvoorbeelden werd de theorie haarfijn uitgelegd. Dat dergelijke bijeenkomsten nuttig zijn bleek al snel wanneer enkele meer gedetailleerde reglementen eigenlijk nog niet echt gekend waren. Dat men de leerstof goed had opgenomen bleek in de korte quiz aan het einde, waar men met volle overtuiging kon antwoorden op de vragen. Enkele clubscheidsrechters hebben hun interesse laten blijken om in de toekomst de stap naar het officiële circuit te zetten, waarmee onze missie alvast kracht werd bijgezet. 

Na de cursus trok het gezelschap naar het terrein alwaar Jan Vissers een bijzonder knappe uiteenzetting gaf hoe het er in de praktijk aan toe gaat en hoe een scheidsrechter zich het beste verkoopt en verplaatst op het terrein. Met kaarten en een fluitje werden deze clubrefs alvast heel wat basisbegrippen bijgebracht en met enkele praktijkoefeningen zoals hoe je een toss uitvoert, of overtuigend een strafschop kan fluiten aan de hand van het fluitsignaal, werd de brug van de theorie naar de praktijk heel vlot gemaakt. 

Met dit clubbezoek gaat Soleo door op haar elan, met KFC Nijlen zijn de gesprekken voor een volgend clubbezoek alvast opgestart. 

Via deze wegwillen we graag Frans Nieuwejaers bedanken voor de fijne samenwerking en vlotte interactie, Jan Vissers en Jakub Stefanski voor hun overtuigende en knappe inzet om onze vriendenkring mee te vertegenwoordigen en deze clubrefs iets bij te brengen.

Bekijk alle foto’s >>