Nieuws

Speech Marc Leysen op het banket

Beste vrienden,

Het thema van het banket  van  vanavond zwart / wit is perfect de beschrijving van wat er momenteel in onze samenleving en dus ook in onze vriendenkring momenteel leeft.

Toen de diverse vriendenkringen in het leven geroepen werden was een van de voornaamste doelstellingen het samen beleven van de arbitrage , het samenhorigheidsgevoel versterken , een klankbord te vormen om niet alleen te staan op moeilijke momenten.

In deze moeilijke periode die de scheidsrechterswereld op dit moment doorloopt , je moet staande blind zijn om met zen allen niet te  zien dat de aantallen sterk teruglopen . Op zo’n moment zou ik durven stellen dat een vriendenkring zou moeten groeien en aan belang zou moeten winnen.

Iedereen hier vanavond niet aanwezig zou zichzelf de vraag moeten stellen of zij of hij geen drogreden opgeeft om hier vanavond niet aanwezig te zijn.

Dus zwart voor iedereen die momenteel met zich zelf bezig is en het groepsgebeuren niet belangrijk vind.

De tegenstelling die wit met zwart vormt word onderlijnt door de misschien wel de laatste omvangrijke groep beginnende collega’s die indertijd met een 24 tal kandidaten startte .

Het glanzende kantje is dat er  6 leden van deze groep er nu 15 jaar lidmaatschap opzitten hebben. Hopelijk blijven we in de toekomst leden vinden die er naar toe willen werken om ook deze kaap te ronden want zij vormen de basis van een vriendenkring.

Graag bedanken we hen en zetten we deze jubilarissen gepast in de bloemetjes.

Rudy van Gijsel : Indertijd begon hij die bewuste maandag avond vol moed aan zijn cursus. Op zijn eigen stille manier is Rudy er in geslaagd om zijn hobby uit te bouwen na enkele jaren in de voormiddag staan er ondertussen ook al een aantal jaren op zijn teller als actief scheidsrechter in het namiddagkader. Als we hem zien is een subtiele grap of opmerking niet ver weg.

Soms is de kakellach en het gebabbel er wat teveel aan ,het zal wel aan het enthousiasme liggen zeker , maar geef toe ge moet het maar doen 15 jaar in een mannenwereld , blijven volharden maar vooral graag bij den hoop zijn en je hobby graag doen en er blijven voor trainen bijna iedere woensdagavond. Steeds aanwezig op vergaderingen en activiteiten. U hebt meteen de wondermiddelen die Gwenda gebruikt om aan 15 jaar lidmaatschap bij KSOLEO te komen waarom zou iedereen dit middel niet eens willen uittesten?

Weet wat het is in een vereniging mee te draaiende te houden en is daarom steeds dankbaar voor alles wat een kring organiseert. Hij is enorm gedreven waarschijnlijk omdat hij een fanatiek fietser is , die kunnen wat meer afzien vandaar ook zijn trainingsschema’s iedere woensdag . Koploper tijdens deze wekelijkse trainingen , meermaals winnaar van de beker Max Sheffer. Hij zal het niet toegeven maar de ambitie brand nog steeds hevig . Vaste waarde bij de LAVA wedstrijden en onze eigen tornooien.  Walter van Gouwbergen :

Het moeilijkste geval in deze categorie hou je voor het laatst , steeds met fantastische ideeën rondlopend en de laatste jaren motor van het feestbestuur ,doorliep een aantal posten binnen het bestuur en heeft hierdoor een maturiteit verworven die voor de werking van onze kring uiterst belangrijk is en dit word onderstreept door zijn actuele status als extern raadgever in onze bestuursploeg.

Ik heb het geluk gehad dat hij in diverse functies meer dan een alleen een steun voor mij betekende, alles zou net iets moeilijker geweest zijn zonder hem. Bedankt Kevin.

Ook Hannelore die een van onze succesrijkste dames in de arbitrage is en Jan Vissers recent nog naar eerste provinciale gepromoveerd maken deel uit van het sextet.

Deze lichting kan al uitkijken naar het banket binnen 15 jaar en hoe ze er zelf zullen uitzien  na 30 jaar lidmaatschap  kunnen ze zo dadelijk zien als we de  twee volgende leden in de schijnwerpers zullen plaatsen.

Windvoordeel kan je niet opdoen als je op de training achter hem loopt , messcherp en in topconditie. Al jaren een meer dan betrouwbaar assistent waarvan iedere scheidsrechter droomt van hem op de lijn te hebben. Geen grote woorden maar daden , steeds gemoedelijk een duveltje drinkend tijdens de vergaderingen en trainingen en steeds bereid om Soleo te vertegenwoordigen als er om scheidsrechters gevraagd word. Heeft speciaal gewacht om zijn 30 jarig jubileum te vieren om samen met dien anderen duvel op de foto te kunnen. Roger proficiat.

Sinds hij in het bestuur kwam heeft hij van de gelegenheid gebruik gemaakt om van zijn hobby zijn beroep te maken of is het andersom. Met zijn allen hebben we jaar in jaar uit tijdens jaarlijks statutaire vergadering kunnen vaststellen dat de rekening klopt. Misschien is een betrouwbare en correcte schatbewaarder wel de belangrijkste functie binnen een bestuur. Het was niet altijd makkelijk als we geld wilden uitgeven want zijn credo” het is geld van de leden en dus moet het naar de leden teruggaan”  dus werd er dikwijls gewikt en gewogen.

Uiteraard is zo een lange samenwerking alleen maar mogelijk als het ook op persoonlijk vlak enorm klikt.

Maar als je eens in het zelfde bed geslapen hebt dan zegt dat veel, Mieke er is die nachten niets gebeurd.

Polle bedankt.

Beste vrienden ,

Ik sta hier vandaag in het grijs en niet in het zwart of wit want grijs is een kleur die onderschat word want in een grijs werkgebied zijn de contrasten minder scherp , het bied mensen de mogelijkheid een compromis te vinden , wel ik hoop dat ik de afgelopen jaren hierin geslaagd ben.

Meteen is dit het laatste woordje dat ik tot u mag richten als voorzitter van deze schitterende kring tijdens een banket want volgend jaar zal deze eer weggelegd zijn voor de nieuwe voorzitter , wie het ook moge worden mag ik jullie allen vragen haar of hem te steunen zoals jullie dat steeds voor mij deden.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de fijne jaren die ik van jullie mocht meemaken als bestuurslid en als voorzitter. Ook een dikke merci voor Emmy dat ik dit al die jaren mocht doen.

Zeg niet wit , zeg niet zwart maar spreek met de kleur van je hart.

Moge in de toekomst de harten blijven opengaan voor KSOLEO. Bedankt!

Marc Leysen