Nieuws

Alle info zaalvoetbaltornooi Referees United

Het wedstrijdschema van het 1e zaalvoetbaltornooi van Referees United is gekend. Onderaan hebben we nog het reglement toegevoegd voor onze spelers. We hopen ook te mogen rekenen op enkele trouwe supporters om onze voetbalhelden naar sportieve succes te schreeuwen.

Spelers die meer info wensen kunnen zich wenden tot onze voetbalverantwoordelijke Jérémy. 

TORNOOIREGLEMENT

1. Het tornooi wordt ingericht door Referees United, het overkoepelend orgaan voor de scheidsrechtersvriendenkringen van de provincie Antwerpen, in samenwerking met de deelnemende ploegen.

2. Enkel scheidsrechtersverenigingen (= ploegen) aangesloten bij de KBVB mogen deelnemen aan dit zaalvoetbaltornooi. Het tornooi staat ook dus ook open voor scheidsrechtersverenigingen van buiten de eigen provincie.

3. Alle wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 30 december 2016, tussen 12 en 18 uur, in Sportcentrum De Dreef, Oostakker 1, 2290 Vorselaar.

4. Wedstrijden worden gespeeld in de formule 5 tegen 5 (1 doelverdediger en 4 veldspelers)

5. Elke deelnemende ploeg staat in voor de eigen reiskosten.

6. Elke club mag max. 10 spelers inschrijven en dit voor de ganse duur van het tornooi. De namen dienen voor aanvang van het tornooi te worden genoteerd op de wedstrijdbladen, op het tornooisecretariaat. Iedere speler moet in het bezit zijn van een identiteitsbewijs zoals voorgeschreven door de KBVB + scheidsrechterskaart 2016-2017. Enkel aktieve scheidsrechters aangesloten bij de KBVB mogen deelnemen aan de wedstrijden. Er worden GEEN uitzonderingen toegestaan!

7. Alle regelmatig aangesloten spelers zijn automatisch verzekerd door de K.B.V.B., zoals bepaald in titel 21 van het bondsreglement.

8. Er worden max. 3 begeleiders (ingeschreven op het wedstrijdblad) per ploeg in de neutrale zone toegelaten. Zij moeten GEEN armbanden dragen.

9. Alle wedstrijden duren 1x 12 minuten. Er zijn geen strafschoppen voorzien in de poulewedstrijden. Bij een gelijke stand tijdens de finalewedstrijden worden 3 strafschoppen genomen om de winnaar aan te duiden. Alle spelers ingeschreven op het wedstrijdblad komen in aanmerking voor het nemen van de strafschoppen.

10. Bij het niet opkomen van een ploeg verliest deze de wedstrijd met 3-0. REGLEMENT ZAALVOETBALTORNOOI REFEREES UNITED 2

11. Er wordt gespeeld in 2 reeksen van 5 ploegen. Elke ploeg speelt 4 poulewedstrijden. Na de 4 poulewedstrijden worden een rangschikking opgemaakt (3 punten bij winst, 1 punt bij gelijkspel en 0 punten bij verlies). Bij een gelijke stand primeren in volgorde:
a. Meeste punten.
b. Het aantal gewonnen wedstrijden.
c. Het doelpuntensaldo.
d. De meest gescoorde doelpunten.
e. De uitslag van de onderlinge wedstrijd.
f. Het lot (de toss).
De winnaars van de reeksen nemen het tegen elkaar op voor de 1e plaats. De andere plaatsen worden bepaald door middel van een rangschikking. De winnaar van het tornooi ontvangt een wisselbeker.

12. Elke deelnemende ploeg voorziet zich in de eigen oefenballen.

13. Wedstrijden worden gespeeld met wedstrijdbal nr. 4. Tijdens de opwarming mag met eigen oefenballen nr. 5 worden opgewarmd.

14. De begeleiders van alle ploegen dienen erover te waken dat geen waardevolle voorwerpen of geld in de kleedkamers achterblijft, bovendien blijven zij verantwoordelijk voor de daden van hun spelers in en rond de gebouwen en terreinen van Sportcentrum De Dreef. De inrichters nemen hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid op zich.

15. Door hun inschrijving voor het tornooi onderwerpen de ploegen zich aan dit tornooireglement en is door hen als dusdanig gekend.

16. De thuisploeg (op papier) vangt telkens de wedstrijd aan (beginschop).

17. De spelers zijn verplicht schoenen met witte zolen of andere sportschoenen geschikt voor de indoor zaal en scheenbeschermers te dragen.

18. De thuisploeg moet van uitrusting veranderen of hesjes dragen indien de tegen elkaar spelende ploegen dezelfde kleur van uitrusting dragen.

19. De wedstrijden worden geleid door officiële scheidsrechters van de KBVB. Zij zullen de wedstrijden leiden zoals bepaald in de regels van het voetbalspel KBVB, mits uitzonderingen beschreven in dit tornooireglement. Deze uitzonderingen zijn o.a.:
a. Sliding-tackles worden bestraft met een rechtstreekse vrije schop. Enkel sliding-tackles waarbij geen tegenstrever in de buurt is, zijn toegestaan.
b. Wanneer de bal de zijlijn verlaat, wordt het spel hernomen met een intrap.
c. Bij een doeltrap mag de doelman de bal enkel in het spel brengen door de bal te werpen. Wanneer de bal uitgetrapt wordt, wordt de doeltrap hernomen.
d. Doorlopende wissels zijn toegestaan. De wissels moeten gebeuren in de eigen wisselzone, aangeduid met zwarte lijnen (zone van 5 meter). Hierbij moet de speler eerst het speelveld verlaten zodat de wisselspeler in het speelveld mag komen.
e. Uit een aftrap kan NIET rechtstreeks worden gescoord! De bal moet dus eerst overgespeeld zijn!
f. Buitenspel is NIET van toepassing.
g. Bij een vrije trap dient een afstand van 5 meter te worden gerespecteerd.
h. Strafschoppen worden getrapt vanaf de 6 meter stip (lijn).
i. Alle vrijschoppen zijn in principe indirect , behalve bij fouten begaan binnen het strafschopgebied en sliding-tackles waarbij er een tegenstrever in de buurt is.
j. Een indirecte vrije schop binnen het strafschopgebied door de aanvallende ploeg moet genomen worden vanaf de 6-meterlijn vanaf een plek zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.
k. Een indirecte of directe vrije schop genomen door de verdedigende ploeg in het strafschopgebied mag gegeven worden op de plaats van de overtreding en is geldig genomen als alle tegenstanders zich op minstens 5 meter bevinden + buiten het strafschopgebied en de bal rechtsreeks het strafschopgebied heeft verlaten.

20. De gele en rode kaarten zijn van toepassing. Wanneer een speler tijdens dezelfde wedstrijd twee keer een gele kaart ontvangt (= rood), wordt hij automatisch geschorst voor de daaropvolgende wedstrijd. Wanner een speler een rechtstreekse rode kaart ontvangt, beslist het tornooicomité (in overleg met de scheidsrechters) over de bestraffing, naargelang de ernst van de feiten. De gele kaarten worden niet opgeteld.

21. Zaken die niet expliciet in het tornooireglement vermeld worden, mogen mondeling meegedeeld worden de dag zelf.