Nieuws

Fysieke testen: alle info

De fysieke testen worden vanaf het seizoen 2016-2017 op FIFA niveau aangepast. Meer bepaald werd er gekozen voor tests die meer aansluiten aan de noden van respectievelijk scheidsrechters en assistenten op het speelveld. De normen zijn strenger geworden. 

Download via volgende link de audiofragmenten voor de fysieke testen. Je kan deze toevoegen aan je mp3 speler of muziekspeler om ze te testen. De fragmenten zijn genoemd volgens de categorie waarvoor ze bestemd zijn: http://transferxl.com/08610011X2g95  (dit bestand is online tot 18 juni, daarna zal de link inactief worden tot we het bestand opnieuw online zetten. Mocht de link na deze datum nog niet aangepast zijn, neem dan met ons contact op.)

Wat moet er gelopen worden?
Scheidsrechters: de sprints over 40 meter en de intervaltest
Assistent-scheidsrechters: de sprints over 30 meter, de intervaltest + de CODA test

Wat wijzigt er concreet? 
=> De interval proef werd aangepast. In plaats van 2x 150 meter te versnellen en 2x 50 meter te rusten per ronde, werden deze tijden gehalveerd en naar vier krachtinspanningen gebracht per ronde. Zo loop je nu 4×75 meter en rust je er 4×25. De tijden worden ook gehalveerd. De test zal dus intensiever zijn en ook zo aanvoelen. Zie schema: 

Interval test (HI)=> Voor de assistenten is er een test bijgekomen. De zogenaamde CODA test. Zij zullen 10 meter moeten spurten, vervolgens 2x 8 meter zijwaarts lopen en vervolgens terug 10 meter spurten. Zie schema: 

CODA test=> Hierbij een overzicht van de normen die elke categorie zal moeten afleggen:

tes-768x540

=> Een videofragment van de vernieuwde CODA test: