Nieuws

Kerstdiner op sterrenniveau

Afgelopen zaterdag hield Soleo zijn allereerste kerstdiner. In een ongedwongen gezellige sfeer lieten de gasten zich onderdompelen in tal van culinaire verwennerijen van onze sterrenchefs Kevin & Frits. Het verfrissende aperitief en de bijhorende hapjes plaatsten de toon van wat een zeer geslaagde avond zou worden.

Aan tafel kregen de aanwezigen twee soorten huisbereide loempiaatjes met  zelfgemaakte zoetzure saus. Om duimen en vingers van af te likken! Ook van de smaakvolle consommé van ossenstaart bleef geen milliliter over. Hoewel er slechts vier gangen werden aangekondigd, zorgden onze chefs nog voor een extra suprisegang onder de vorm van een champagnesorbet. En dan moest het hoofdgerecht nog volgen, gevulde kerstkip met seizoensgroentjes waar iedereen nog naar hartenlust kon van bijnemen. Vooraleer het dessert werd ingezet kwam de kerstman cadeautjes uitdelen, onder elke stoel bevond zich een nummer die de kerstman graag inruilde voor een geschenkje. Het dessert was oogstrelend mooi en bevatte tal van smaakbommen.

Onze chefs Kevin & Frits zagen al hun inspanningen opgaan in een fantastisch resultaat en onze vriendenkring beleefde weer een hoogavond. Een dikke proficiat is op zijn plaats voor onze sterrenchefs en hopelijk mogen we in de toekomst nog op zulke avonden hopen. De eerstvolgende culinaire afspraak maken we alvast op onze nieuwjaarsreceptie.

Maar niet alleen in de keuken werden de handen uit de mouwen gestoken, laten we ook de inzet van onze voorzitter niet vergeten die bergen logistiek werk verzette. Of van Kim die uren spendeerde aan de voorbereidingen voor de decoratie aan tafel. Of Frits & Minneke die alle cadeautjes mooi hebben ingepakt. Jakub voor de ondersteuning bij het aanleveren van de groenten. Aan de helpers die na afloop bereid waren gevonden terug alles in te laden … we kunnen nog even doorgaan.

Maar soms … soms zeggen foto’s meer dan woorden en via DEZE LINK kan u nog eens rustig nagenieten van enkele beelden.
Van een van onze gasten mochten we alvast volgende lovende woorden ontvangen:

Soleo’s Kerstdiner,
 
12 december j.l. was op en top een schot in de Kerstroos. Mooi gedecoreerde tafel, smaakvolle gerechten, een lust voor het oog en de smaakpapillen. Stijlvolle bediening in een aangename sfeer. Met als toetje nog voor iedereen een mooi geschenk van de Kerstman.
 
Kevin en Frits aan het fornuis en het ganse team, een verdiende proficiat.
 
Terwijl Michelin zijn sterren achterliet in The Jane, de Karmeliet enz… schitterde de ster in de schaduw van de toren aan de Torenvenstraat,, volgende maal toch eens langskomen!
 
Marcel Verhaert

 11140089_10207475581155031_2280845545803330550_n