Nieuws

Habemus praeses, we hebben een voorzitter!

Op zaterdag 1 juli 2017 vond een buitengewone bestuursvergadering plaats. Op deze jaarlijks weerkerende vergadering worden de bestuursfuncties voor het komende werkingsjaar, dat loopt van 1 juli tot 30 juni, verdeeld.

Ten gevolge van de beslissingen op de algemene vergadering van mei kondigde deze editie zich aan als bijzonder. Marc Leysen en Koen Geeraert besloten om hun mandaat niet meer te verlengen en zwaaien af na een dienst van respectievelijk 22 en 16 jaar. Marc kwam in het bestuur in het seizoen 1995-1996 en werd voorzitter van onze vereniging in 2005. Koen kwam erbij in 2001, een mandaat die hij 16 jaar lang in diverse functies met hart en ziel vervulde.

De Raad van Bestuur van Soleo is zowel Marc als Koen en hun partners Emmy en Nicole bijzonder erkentelijk voor hun inzet voor onze vereniging waarmee ze als het ware vergroeid zijn. Hen vervangen zal dan ook geen eenvoudige klus zijn in een arbitragewereld die continu evolueert en waarin het alsmaar moeilijker wordt. 

De buitengewone bestuursvergadering stond dan ook voornamelijk in het teken van het aanduiden van de 9e voorzitter van onze Kon. Soleo. Onze vereniging viert in 2018 haar 80ste verjaardag en het feit dat tot op heden slechts 8 voorzitters aan het roer stonden, doet blijken dat we zijn uitgegroeid tot een zeer stabiele kring.

Met de ambitie om dezelfde stabiliteit te verzekeren als de voorbije jaren en het werk van de vorige bestuursploegen voort te zetten, wees de buitengewone bestuursvergadering Jordy Van Reeth aan als nieuwe voorzitter.

Met zijn 23 jaar is Jordy niet de jongste voorzitter uit de hele geschiedenis van Soleo. Walter Van Peborgh werd op zijn 21ste al voorzitter en deed dat gedurende 29! Jaar. 

Tot zijn 15 jaar voetbalde Jordy als doelman bij KFC Herenthout en maakte dan de overstap naar de arbitrage. In 2009, op 10 oktober 2009 om precies te zijn, legde Jordy succesvol zijn examen af. Sindsdien raasde Jordy als een hogesnelheidstrein door het voormiddagkader. In 2011 promoveerde hij naar het namiddagkader en stootte al snel door naar de top van onze provincie.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij er in de arbitrage de voorbije jaren toch enkele memorabele ervaringen opzitten. Zo maakte hij ondermeer twee titelwedstrijden mee van KFCO Beerschot Wilrijk op het uitverkochte Kiel, was hij al vierde official in de finale van de beker van Antwerpen, floot hij diverse toppers in eerste provinciale tussen de nummers 1 en 2, deed hij datzelfde over in de lagere provinciale reeksen en floot hij heel wat mooie affiches in de eindrondes.

Naast de rol van voorzitter werden ook de andere functies binnen het bestuur verdeeld. Als respectievelijk eerste en tweede ondervoorzitter werden verkozen Frits Steegmans en Jérémy Schlenker. Zij zullen de rol van de voorzitter overnemen bij diens afwezigheid. Steven Bologne blijft op post als secretaris van de kring. Jérémy zal zich vanaf heden tevens ontfermen over de financiën van de kring en neemt de functie van schatbewaarder over van Paul Verheyen die dit liefst 22 jaar (!) vol overgave en tot in de puntjes uitvoerde. Paul zal verder deel uitmaken van het bestuur als raadslid zodat we op zijn expertise verder beroep kunnen doen. De volledige takenverdeling en bestuurslijst is terug te vinden op de bestuurspagina >>.

Een bestuur is er om de vereniging te besturen, maar dit kan niet zonder de steun van haar leden en vrijwilligers. We rekenen dan ook op ieders medewerking om ook deze bestuursploeg bij te staan in de toekomst, en de vereniging draaiende te houden want … arbitrage is en blijft immers nog steeds ONZE PASSIE!