Nieuws

Een terugblik op de Algemene Vergadering van 19/5

Met 36 waren ze vrijdagavond in de cafetaria van sporthal De Komeet voor de (alweer) laatste ledenvergadering van het seizoen. En 36 is net het gemiddelde aantal dat dit seizoen onze ledenvergaderingen bijwoonde. Er waren uitschieters bij tot 54, het dieptepunt lag op 27 in april. Gemiddeld dus 36 leden en dat is meer dan vorig seizoen, daar lag het gemiddelde per ledenvergadering nog op 34. Onze bijeenkomsten worden dus meer bijgewoond en dat stemt ons uiteraard zeer tevreden.

Traditioneel werd bij de start van de ledenvergadering de briefwisseling en de kastoestand overlopen. Het lidgeld voor volgend seizoen blijft ongewijzigd op 25 euro staan. Wel werd iedereen gevraagd dit tijdig te betalen, het kan niet zijn dat men in april of mei nog steeds eraan herinnert dient te worden dat het lidgeld nog open staat.

Met een korte inkijk op het vlak van rekrutering en het overlopen van onze vier eerstkomende activiteiten (Verbroedering met Woking, Pinkstertornooi, BBQ en de discobowling als seizoensafsluiter) waren we al snel bij het voetbal beland. Daar kwam Jérémy terug op de laatste opdrachten bij Waso en het tornooi in HasTrui. Met Waso werd alvast de afspraak gemaakt om jaarlijks te voetballen, elk om beurt thuis.

Op het banket (de foto’s staan online, klik rechts op het fotoalbum) werden Jakub Stefanski en Jari Van Vliet gekroond tot winnaar van respectievelijk de trofee Max Scheffer en de beker der beloften.

Marc Van Craen gaf namens het Provinciaal Comité duiding bij de geruchten omtrent de verlaging van de blokken. De blokkenvergoeding blijft volgend seizoen ongewijzigd. Op sociale media was er heel wat om te doen, maar het wijzigt dus niet. Wel zal dit jaarlijks worden herbekeken. Dit is vanaf heden wel gekoppeld aan de verplaatsingskosten van ambtenaren. Als dit dus volgend jaar wijzigt, wijzigt ook de blokkenvergoeding onherroepelijk.

Afgesloten werd er met de hernieuwing van de bestuursmandaten. Paul Verheyen, Frits Steegmans, Jordy Van Reeth en Steven Bologne doen er nog een termijn bij en werden verlengd. Er traden geen nieuwe bestuursleden toe. Marc Leysen (toegetreden in 1995) en Koen Geeraert (toegetreden in 2001) maken dan weer de uitgaande beweging. Een staande ovatie en heel wat applaus later zorgden voor een wat emotioneel afsluitertje van het seizoen.

Speech Marc Leysen

Toentertijd in 1995 was het vastgelegd dat je na je 60ste met verdiend verlof gestuurd werd door de KBVB.

Het is aan onze toenmalige collega Pieter Vandevenne te danken dat deze maatregel wegens discriminatie opgeheven werd nadat hij een zaak tegen de KBVB won.

Je kan je afvragen hoe de geschiedenis er had uitgezien indien dit niet was gebeurd.

Dan was onze ere voorzitter Walter Van Peborgh misschien nu nog steeds voorzitter wie zal het zeggen.

In ieder geval werd in 1995 afscheid genomen van het team dat Walter en Marcel gedurende jaren hebben aangevoerd . Er diende zich een nieuwe generatie  aan om de moeilijke taak op te nemen om verder aan KSOLEO te gaan werken en de vriendenkring verder uit te bouwen.

Het is toen dat ik mee in de boot stapte om op avonturen tocht te gaan en met hart en ziel voor mijn kring te gaan werken en dit zonder enige verdere ambitie.

Het lot bepaalde echter anders en ik kwam totaal onverwacht op de voorzittersstoel terecht.

Nu ik ook de kaap van de 60 heb gerond moet ik wel niet stoppen als scheidsrechter maar voel ik aan dat de nieuwe generatie ongeduldig voor de deur staat te trappellen om met eigen ideeën verder te gaan werken aan Soleo , vandaar de beslissing om de figuurlijke voorzittershamer door te geven.

Enorm dankbaar voor de kans die deze kring me gegeven heeft de afgelopen jaren en ik ben dan ook heel fier en gelukkig dat ik dit alles heb mogen meemaken. Hopelijk geeft u mij een goed rapport, hoe dan ook ik heb geprobeerd steeds mijn uiterste best te doen.

Ik hoop dat de nieuwe voorzitter, het zij een zij of een hij, zich goed realiseert dat het werkendag is en dat glamour en persoonlijk gewin steeds op de tweede plaats komt.

Maar mag ik een allerlaatste keer heel duidelijk stellen dat het net zoals in het voetbal een ploeg is die dingen verwezenlijkt. Uiteraard zijn er collega’s waar je beter mee samenwerkte en naar alle waarschijnlijkheid heb ik de nodige discussies en disputen gehad met iedereen die ooit samen met mij in het bestuur zat, het is echter nooit mijn bedoeling geweest om in discussies de discussie aan te gaan maar wel met maar een ding voorop namelijk het belang van de kring.

Meteen wil ik me bij hen die op hun honger bleven dan ook verontschuldigen moesten er nog leden zijn die hierop wachten.

Een welgemeend dank u wel aan iedereen die samen met mij mee werkte de afgelopen jaren ik hoop dat de nieuwe ploeg ook op uw steun mag blijven rekenen.

Tot slot wil ik alle oud en huidige bestuursleden en zeker hun partners danken voor de samenwerking tijdens mijn voorzitterschap maar sta me toe toch een extra schijnwerper te richten op Koen en Nicole, die samen mee de harde kern uit maakten zeker gedurende de laatste jaren en zeker Nicole die een ware steun was voor diegene die ik nog het meest van al moet bedanken namelijk ons mie want zonder haar mocht ik dit alles niet meemaken.

Het is geen vaarwel maar tot ziens.

Lang leve Soleo

Marc Leysen

Onze verantwoordelijke opleider Frans, die drie voorzitters heeft gekend aan het roer, stak vervolgens een mooie lofzang af.

Het huidige bestuur zal nog doorwerken tot 30 juni, vanaf 1 juli zal het nieuwe bestuur op het elan doorgaan. Wie de nieuwe voorzitter zal worden zal een buitengewone bestuursvergadering moeten duidelijk maken waarop de functies voor volgend seizoen zullen worden verdeeld. Van zodra hier uitsluitsel over is, leest u het uiteraard op onze website en in de andere communicatiemiddelen.

En met een rondje van Soleo en eentje van onze voorzitter himself werd er aan de toog nog lang nagepraat. Het was overigens een van de toprecettes qua drankverbruik in de Komeet. De leeggedronken bakken Duvel, Vedette, Maes en kriek die naar achter mochten gedragen worden gaven de perfecte weergave van dit alles. De toprecette werd mee in de hand gewerkt door het bezoek van vier Duitse collega’s die ons kwamen vergezellen in Lier. Zij die al met Refex zijn weggeweest zullen ze ongetwijfeld herkend hebben. Toch ook via deze weg een welgemeende dankuwel aan Frank en Justin Kersten, Jan Fähndrich en Marc Schüler voor hun komst en het steunen van onze kas. Zeker voor herhaling vatbaar … volgend jaar?

Later op de avond werd Jan Vissers nog in de bloemetjes gezet voor zijn 15 jaar lidmaatschap van onze vereniging. Hij kon er op het banket immers niet bijzijn. 

Vergeet jullie alvast niet in te schrijven voor onze BBQ: