Nieuws

Nieuwe beginnelingencursus september 2017

Op 16 september 2017 start er alweer een nieuwe cursus voor beginnelingen. Ondanks onze jaarlijkse inzet om scheidsrechters te rekruteren, blijft het aantal scheidsrechters in dalende lijn. De rekrutering van nieuwe scheidsrechters is een gezamenlijke aanpak van zowel het Bureau Arbitrage, de vriendenkringen als de clubs. Recent werd er nog een initiatief gelanceerd dat de vriendenkringen samen met een opleider de clubscheidsrechters gaan opleiden. Alle info hieromtrent kan je hier >> terugvinden.

In drie zaterdagvoormiddagen worden de kandidaten klaargestoomd om aan de slag te kunnen als scheidsrechter. Na het succesvol afleggen van hun examen gaan ze eerst op pad in een werkgroepje (gemiddeld 3 personen) tesamen met een opleider. In dat traject fluiten ze zelf één wedstrijd en kijken de andere leden van het werkgroepje toe. 

Daarna komen de peters van de vriendenkring in actie om hen gedurende drie keer te begeleiden in hun eerste stappen in het circuit. Wil je zelf peter worden? (We hebben er nood aan, lees hier meer info >>)

Voor de cursus kan je alle informatie hier >> terugvinden, aarzel niet om reclame te maken, mond aan mond werkt nog steeds het beste. Wil je meewerken aan de rekrutering en je actief inzetten. Altijd welkom!